North Video – Černý čtvrtek

North Video plánovalo na středu 5. ledna 2011 další akční film Černý čtvrtek za 69,- Kč. Drogová mafie je neúprosná a kdo se jednou ocitl v nebezpečném obchodním kolotoči, už se ven nedostane – a Casey to pozná na vlastní kůži. Když se v uvedeném termínu disk na pultech neobjevil, přesunul se během dne na webu vydavatele až na pátek 14. ledna 2010. Ale ani tenhle pokus nevyšel, nyní je film očekáván v pondělí 7. února 2011.  

Casey Wells je bývalý drogový dealer z Los Angeles, který se už nějaký čas pokouší žít spořádaným rodinným životem a zapomenout na minulost. Z Los Angeles se přestěhoval do Houstonu, kde pracuje jako architekt a chystá se dokonce se svou krásnou manželkou Christine adoptovat dítě. Vše se zdá v pořádku, ovšem pak stačí jeden jediný čtvrtek a vše je ztraceno.

 

Začne to v okamžiku, kdy se u jeho dveří objeví Nick, jeden z jeho bývalých kompliců. Rád by si u něj několik dnů nechal kufřík a půjčil si Caseyho auto. Casey ho pozve dál, ale nakonec ho přepadnou pochyby a nahlédne do Nickova kufříku. Když uvnitř objeví velkou zásilku heroinu, propadne panice a vše spláchne do odpadu. To však byla velká chyba, protože heroin byl kradený, a zanedlouho se jeho dům a okolí hemží nebezpečnými zájemci o "zboží", včetně Caseyho bývalé milenky Dallas, rastamanského zabijáka a sadistického gangstera Billyho Hilla. A do toho všeho se u dveří objeví dr. Jarvis, psycholog ze sociálního úřadu, který má zhodnotit, zda může být manželům Weelsovým svěřeno do péče malé dítě.

Trailer 

Casey se ze všech sil snaží uhrát před Jarvisem roli spořádaného muže, který spolu se svou stejně spořádanou manželkou touží po dítěti, jenže pak ho zradí Dallas, která vyzradí vše o jeho kriminální minulosti. Zatímco Jarvis rozzlobeně odchází, Billy Hill zastřelí Dallas a chystá se na Caseyho. Ten ho však přemůže a uklidí do sklepa stejně jako předtím rastamanského zabijáka.

Trailer 

Zdaleka však nemá vyhráno, protože nejprve mu zavolá zraněný Nick, aby mu prozradil, kde jsou ukryty dva miliony dolarů za prodané drogy, a vzápětí se objeví úplatný policajt Kasarov, který chce peníze i heroin. Casey si uvědomí, že jedinou jeho šancí, jak ze zapeklité situace vyjít se zdravou kůží, je poštvat všechny proti sobě a pak přesvědčit manželku, aby s ním natrvalo odjela do Francie.

Trailer 

Ve snímku, který nezapře silnou inspiraci dílem Quentina Tarantina, vedle mezinárodních hvězd vystupuje i česká kráska Pavlína Pořízková.

Z DVD

Z DVD

Z DVD

Z DVD 

Hodnocení kolem 70 procent: Solidní debut na hraně kriminálního thrilleru a černé komedie. Překvapivě povedená vykrádačka Tarantina i Coenů, i když chybí tvrdé hlášky. Charismatický Mickey Rourke potěší, hlavní je ale nádherná (a zcela svlečená) Pavlína.,

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Krimi / Drama / Thriller / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 84 minut (1:24:11)

Původní název: Thursday

Světová premiéra: 10. září 1998 – Německo (Oldenburg International Film Festival)

Režie: Skip Woods

Scénář: Skip Woods

Produkce: W. Mark McNair, Alan Poul, Christine Sheaks, Skip Woods

Hudba: Luna

Kamera: Denis Lenoir

Střih: Peter Schink, Paul Trejo

Kostýmy: Mark Bridges

Společnost: Polygram Filmed Entertainment / Propaganda Films

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Thomas Jane (Casey), Aaron Eckhart (Nick), Paulina Porizkova (Dallas), James LeGros (Billy Hill), Paula Marshall (Christine), Michael Jeter (Dr. Jarvis), Glenn Plummer (rastaman Ice), Mickey Rourke (Kasarov), Luck Hari (pokladní), Bari K. Willerford (policista), Richard Wong (pan Wong), Shawn Michael Howard (Jimmy), Gary Dourdan (Ballpean), Brian Hooks (Jary), Jeff Sanders (Ballpeanův bodyguard), Michael Darnell Olmos (hráč domina), Eugene Collier (hráč domina), Marjean Holden (těhotná), Tony Colon (Allen), Sam Hiona (obchodník), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný/černobílý 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: kinohity 2010, z naší produkce