Europe Production – Princezna Fantaghiro 5: Jeskyně Zlaté růže V (10. DVD)

Všechno jednou končí. Vydavatelství Europe Production v úterý 25. ledna 2011 nabídne závěrečné pokračování televizní pohádkové ságy Princezna Fantaghiro 10 – Jeskyně Zlaté růže opět za 79,- Kč.

Bezejmenný drží v zajetí Masala, který se potají vloupal na loď, aby mohl zachránit svou matku. Bezejmenný ho vydírá, aby mu prozradil, kde se děti skrývají.

 

Kouzelnice Astérie vymazala Fantaghiro všechny její city, které ji vázaly k minulosti, aby ji nesvazoval stesk po domovu a mohla tak být bojovnicí, jakou potřebují. Fantaghiro se dozvídá o tom, že Masalo je v zajetí na lodi, a tak se vydává za Bezejmenným na jeho koráb. Dozvídá se pravý důvod, proč Bezejmenný tolik potřebuje děti. Bezejmenný je totiž napůl dřevěný stroj a napůl člověk, čím více dětí sní, tím více člověkem se stane. Bezejmenný vysvětluje Fantaghiro, že hodlá jíst děti jen do doby, než se stane úplným člověkem, když už na něm nebude nic dřevěného.

 

Fantaghiro se podaří zachránit Masala a s pomocí Aria utečou do bezpečí jeskyně. Mezitím se ale Asterie odhodlala vzkřísit neohroženého bojovníka Garguláka, který je zakletý v jeskyni. Jelikož ho ve skutečnosti tajně miluje, rozhodne se pro změnu své podoby, aby byla krásnou a Gargulák se do ní mohl zamilovat.

 

Ze vzpomínek, které měla Fantaghiro, si nakonec vybere podobu Černé královny a pomocí kouzelného zrcadla se promění. Když ale Garguláka pomocí kouzel a své vlastní krve přivede k životu, je jím odmítnuta.

 

Gargulák místo toho, aby chránil děti a ostatní, prahne pouze po moci a chce jen a jen vládnout. Vydá se za Bezejmenným s tím, že když ho ponechá vládnout, vydá mu všechny děti. Bezejmenný se nakonec s Gargulákem dohodne a všechny děti skončí pochytány v podpalubí korábu. Fantaghiro nezbývá nic jiného, než se s Bezejmenným utkat tváří v tvář…

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1996

Délka: 90 minut

Původní název: Fantaghirò 5 / Cave of the Golden Rose V

Světová premiéra: 20. prosince 1996 – Itálie

Režie: Lamberto Bava

Scénář: Gianni Romoli

Produkce: Lamberto Bava, Andrea Piazzesi

Hudba: Amedeo Minghi

Kamera: Romano Albani

Střih: Mauro Bonanni

Kostýmy: Rosanna Andreoni

Společnost: M6 Métropole Télévision / Reteitalia / Sat.1 / Taurus Film

Natáčeno: Kuba

Hrají: Alessandra Martines (princezna Fantaghiro), Remo Girone (Bezejmenný), Luca Venantini (Aries), Ludwig Briand (Masala), Michaela May (Asteria), Brigitte Nielsen (Černá čarodějka), Ariadna Caldas (Azela), Joan Fort (Sarsut), Casar Luis Gonzales (Gurdalak), Amarilys Nunez Barrioso (Masalaova matka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie