Magic Box – Pomáda

MagicBox se v tichu a bez předchozího aviza vrátil ke své loňské ediční politice a v sobotu 15. ledna 2011 na stánky dodal první DVD za 199,- Kč, což je cena shodná s běžným prodejem i e-shopy. Změnila se pouze obálka, takže jako první z oznámených Zamilovaných filmů je ke koupi Pomáda. Pomáda …je pojem. Vypráví o láskách a starostech studentů v padesátých letech a stala se jedním z nejúspěšnějších filmových muzikálů.

Děj nás zavede do střední školy Rydell v padesátých letech. Danny Zucco, žák posledního ročníku, se po prázdninách opět setkává se svými kamarády. Ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře.

 

Mezi dívkami se objevuje nová žákyně Sandy Ollsonová z Austrálie. I ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním s fantastickým chlapcem, s nímž prožila krásný milostný příběh. Když se "letní milenci" náhle setkají na Rydellu tváří v tvář, téměř ztratí dech. Jenomže láska v novém prostředí školy a spousty kamarádů má úplně jiná pravidla než na osamělé mořské pláži…

 

Aby se Danny nezesměšnil před partou kamarádů, předstírá lhostejnost. Sandy se urazí a odejde. Danny se snaží s dívkou usmířit a začne kvůli tomu dokonce i sportovat. Než se však definitivně usmíří, zažijí ještě mnoho veselých i vážných příhod.

 

Přestože kritika přijala film s velkým opovržením (mezi svými českými antipříznivci si film vysloužil přezdívku Mastnota), stala se Pomáda jedním z nejúspěšnějších filmů přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Svého času se dokonce vyšplhal mezi deset nejziskovějších filmů v historii.

 

John Travolta přesvědčí o svých kvalitách a univerzálnosti v hlavní roli v této atraktivní filmové verzi divadelního šlágru. Olivia Newton-John, která hraje Sandy, naivní Travoltovu lásku, se zde představí ve svém filmovém debutu. I mezi dalšími účinkujícími objevíte celou řadu známých jmen.

Pomáda je stoprocentní muzikál, který není jen nostalgickým ohlédnutím za jedním pohodovým desetiletím. Je to hold muzice plné energie a napětí – hold éře rock´n´rollu.

Žánr: Muzikál / Romantický / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1978

Délka: 110 minut

Původní název: Grease

Světová premiéra: 13. června 1978 – USA, New York

Režie: Randal Kleiser

Námět: Jim Jacobs, Warren Casey (muzikál)

Scénář: Bronte Woodard, Allan Carr

Produkce: Allan Carr, Neil A. Machlis, Robert Stigwood

Hudba: John Farrar, Barry Gibb, Michael Gibson, Bill Oakes, Louis St. Louis

Kamera: Bill Butler

Střih: John F. Burnett

Kostýmy: Albert Wolsky

Společnost: Paramount Pictures / Robert Stigwood Organization / Allan Carr Production

Natáčeno: Burbank, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Malibu, Kalifornie, USA / Huntington Park High School – 6020 Miles Avenue, Huntington Park, Kalifornie, USA

Hrají: John Travolta (Danny Zuko), Olivia Newton-John (Sandy Olssonová), Stockard Channing (Betty Rizzoová), Jeff Conaway (Kenickie), Barry Pearl (Doody), Michael Tucci (Sonny), Kelly Ward (Putzie), Didi Conn (Frenchie), Jamie Donnelly (Jan), Dinah Manoff (Marty Maraschinoová), Eve Arden (ředitelka McGeeová), Frankie Avalon (mladý anděl), Joan Blondell (Vi), Edd Byrnes (Vince Fontaine), Sid Caesar (trenér Calhoun), Alice Ghostley (paní Murdocková), Dody Goodman (Blanche), Sha-Na-Na (Johnny Casino & The Gamblers), Susan Buckner (Patty Simcoxová), Lorenzo Lamas (Tom Chisum), Fannie Flagg (zdravotní sestra Wilkinsová), Dick Patterson (pan Rudie), Eddie Deezen (Eugene Felnic), Darrell Zwerling (pan Lynch), Ellen Travolta (servírka), Annette Charles (Cha Cha DiGregorio), Dennis Stewart (Leo, člen Scorpionů), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, francouzsky

Titulky: česky, anglicky, polsky, slovinsky, maďarsky, finsky, norsky, arabsky, islandsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,20:1)

Bonus: žádný