Amercom – Kosmos 3

Vydavatelství Amercom poslalo do distribuce v pondělí 17. ledna 2011 další DVD z edice Kosmos, jehož pořadové číslo je 3. Podtitul tohoto dílu je Vesmírné kolize: Země pod palbou. Jeho cena je již na stálých 69,- Kč.

Náš vesmír připomíná obrovskou střelnici. Díky gravitaci jsou veškerá kosmická tělesa v pohybu, a tak nevyhnutelně dochází k jejich srážkám. Astronomové se snaží pochopit podstatu těchto kolizí a dovědět se tak více o vzniku samotného vesmíru. V této epizodě našeho seriálu se seznámíme s kolizními rodinami, což jsou shluky komet a asteroidů pohybující se v Kuiperově pásu a v pásu planetek, a dovíme se, jak mohly asteroidy ovlivnit vývoj života na Zemi. Uvidíme také spektakulární srážky hvězd, a dokonce i celých galaxií.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Opět je přiložen časopis tématicky příbuzný s obsahem DVD. U tohoto čísla je navíc přiložen archivační box na časopisy. Mimochodem – spoluautorem jednoho z článků je František Martinek z hvězdárny ve Valašském Meziříčí.

Obálka časopisu 

Asi jsou trochu problémy s distribucí, některé velké trafiky nedostaly ani jedno číslo (s tím, že prý snad přijde zítra), jinde tak jedno, maximálně dvě.

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2008

Délka:  44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

 

Nastavení zvuku a titulků