Intersonic – Jackie Kennedy Onassis 1

Do vydávaných cyklů InterSonicu i letos budou patřit nejen nejrůznější dokumenty, ale taktéž zástupci jiných žánrů. V úterý 18. ledna 2011 lze zakoupit první DVD dvoudílné kolekce televizní Jackie Kennedy Onassis, cena 69,- Kč. Pravdivý příběh manželky prezidenta USA.

Historicky věrná minisérie o nelehkém životě ženy slavného politika.

Půvabná, vtipná a vzdělaná novinářka Jackie Bouvierová se seznámí s nadějným členem kongresu a možným budoucím senátorem Johnem Fitzgeraldem Kennedym. I když její otec byl bouřlivák a republikán, Kennedyho početná rodina demokratů půvabnou dámu rychle přijímá mezi sebe. Okouzlí nejen Kennedyho otce, ale i Johnova mladšího bratra Bobbyho. Politická kariéra kongresmana Johna strmě stoupá. V roce 1953 se stává senátorem za stát Massachusetts. Ve stejném roce Jacqueline dostává nabídku práce v Paříži, John se s ní okamžitě zasnoubí a 12. září téhož roku vstoupí do svazku manželského. Tím začíná společná cesta páru, který si rychle získává sympatie celého světa. Mladé manžele však brzy čeká první nelehká zkouška jejich vztahu.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Americká minisérie se s historickou věrností a citem pro dobové reálie věnuje pohnutému životu ženy, která inspirovala televizní tvůrce již vícekráte. Tentokráte však divákům nabídne vedle vynikajícího výkonu Joanne Whalley (Scarlett) i řadu dobových záběrů, které tvůrci zakomponovali do děje.

Hodnocení plus minus 60 procent: Stojí to za vidění, i když občas to nevypadá jako zrovna poctivé a pravdivé zobrazení všech skutečností a nedozvíte se nic, co by už někde jinde nebylo. Některé problémy scénář bagatelizuje, některé zcela pomíjí (například Jackiiny obrovské finanční problémy před svatbou). Zajímavé je použití dobových materiálů, které se hodně povedlo.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Biografický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 91 minut (1:30:32)

Původní název: Jackie Bouvier Kennedy Onassis

Světová premiéra: 5. listopadu 2000 – USA

Režie: David Burton Morris

Námět: Donald Spoto (kniha "Jackie Bouvier Kennedy Onassis: A Life")

Scénář: Eric Overmyer, Tina Andrews

Produkce: Tina Andrews, Sue Jett, Tony Mark, Donald Spoto, George Stelzner

Hudba: Joseph Conlan

Kamera: Paul Elliott

Střih: Scott Conrad, Paul Trejo

Kostýmy: Carol Ramsey

Společnost: Columbia Broadcasting System / Pearson Television International

Natáčeno: Florida, USA / Montréal, Québec, Kanada / New York City, New York, USA

Hrají: Joanne Whalley (Jackie Bouvier Kennedy Onassis), Tim Matheson (John F. Kennedy), Tom Skerritt (Joseph P. ‚Joe‘ Kennedy), Frances Fisher (Janet Lee Bouvier Auchinclossová), Andrew McCarthy (Robert ‚Bobby‘ Kennedy), Philip Baker Hall (Aristotle Onassis), Diane Baker (Rose Kennedy), Jerry Adler (Maurice Tempelsman), Chuck Shamata (Pierre Salinger), Fred Ward (John Vernon ‚Black Jack‘ Bouvier III), Bronwen Booth (Lee Bouvierová), Jennifer Van Dyck (Caroline Kennedyová), Jeffrey Pierce (John F. Kennedy ml.), Jacob Richmond (Edward ‚Ted‘ Kennedy), David Francis (Hugh D’Auchincloss), Gillian Ferrabee (Ethel Kennedyová), Johanna Nutter (Eunice Kennedyová), Sara Bradeen (Jean Kennedyová), Anne-Catherine LeBeau (Pat Kennedyová), Alan Fawcett( Dave Powers), Brian Wrench (Kenny O’Donnell), Joey Di Dodo (imitátor Sinatry), Maggie Castle (Caroline Kennedyová v 15 a 16 letech), Ashley Waytt (Caroline Kennedyová v 10 a 11 letech), Amanda Tilson (Caroline Kennedyová v 5 a 6 letech), Jacqueline Relke (Caroline Kennedyová ve 3 a 4 letech), Rachel Merritt (Caroline Kennedyová ve 2 letech), Dave Buri (John F. Kennedy Jr. ve 12 letech), Mickey Toft (John F. Kennedy Jr. v 7 a 8 letech), Garrett Schneider (John F. Kennedy Jr. ve 2 a 3 letech), Jude Beny (Nanny Shawová), Ted Whittall (Charles Bartlett), Emily VanCamp (Jackie Bouvierová ve 13 letech), Sally Taylor-Isherwood (Jackie Bouvierová v 8 letech), Genevieve Farrell (Lee Bouvierová v 10 letech), Katie Kirkpatrick (Lee Bouvierová ve 4 a 5 letech), Paul Doucet (Ed Schlossberg), Melanie Sara (Tina Onassisová v 18 až 22 letech), Drew Cortese (Alexandro Onassis), Bobo Vian (Artemis Onassis), Donald Spoto (arcibiskup Cushing), Dorothée Berryman (paní Lincolnová), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy 

 

Obraz: barevný 4:3 (1,33:1)

Bonus: upoutávky na začátku disku Tvář anděla (anglicky), Veronika se rozhodla zemřít (anglicky s českými titulky), Z naší nabídky