ABCD Video – Nejkrásnější místa světa 49 – Martinik

ABCD video za 49,- Kč ve středu 26. ledna 2011 představí další z exotických míst naší planety, vychází DVD Nejkrásnější místa světa 49 – Martinik.   

Na rozhraní Severní a Jižní Ameriky, obklopen Atlantikem a Karibským mořem, se nachází jako maják uprostřed Malých Antil – Martinik. Ostrov je 65 km dlouhý a 25 km široký. Ve filmu navštívíte záliv Fort-de-France, kde leží hlavní město Fort Royal. Prohlédnete si nejen město a přístav, ale i katedrálu a pevnost Saint-Louis. Čeká na Vás bazilika Sacre Coeur s botanickou zahradou Balata. Na jihu ostrova leží oblíbený přístav jachtařů Pointe-du-Bout. Ve starém klášteře Fond-Saint-Jacques se seznámíte se světoznámým rumem a pak navštívíte Vauclin – největší rybářský přístav na Martiniku. Na pláži Faula vane stále čerstvý vítr od moře pro radost surfařů. Ostrov je známý pěstováním banánů, cukrové třtiny a nádherných květin. Rybáři z Le Francois mají reputaci nejlepších námořníků Martiniku. Navštívíte také polostrov La Caravelle s pevností Dubuc a muzeem banánů v Sainte-Marie. Kostel Case-Pilote na západním pobřeží je jedním z nejstarších na ostrově a Saint-Pierre bývalo ekonomickým centrem země … Martinik je ostrovem mnoha tropických odstínů a snů.

 

A film by Pierre Brouwers 

 

Kapitoly na disku:

 

01. Martinik

02. Fort-de-France

03. Pointe-du-Bout

04. Les Trois-Îlets

05. Sainte-Luce 

06. Fond-Saint-Jacques

07. Sainte-Anne

08. La Vauclin

09. Le Francois

10. Poloostrov La Caravelle

11. Sainte-Marie

12. Saint-Pierre

 

Další informace získáte po vložení disku do DVD mechaniky vašeho PC, který automaticky spustí multimediální přílohu DVD. 

Zadní strana obálky 

Údaje o DVD:

Délka: cca 53 + 25 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: ukázky z filmů na DVD –

01. Nejkrásnější místa

02. Národní parky USA a Kanady

03. Thajsko

04. Egypt

05. Nový Zéland

06. Čína

07. Vlci

08. Záhady Egypta

09. Afrika – Serengeti

10. Aljaška – Duch divočiny

11. Pacifický ohnivý kruh

12. Skrytá Havaj

13. Medvědi

14. Yellowstone

15. Velryby – Nezapomenutelná cesta

16. Nakladatelství JOTA