ABCD Video – Nejkrásnější místa světa 51 – Indie

Tentokrát nabídne ABCD video za 49,- Kč ve středu 23. února 2011 výživnou dávku připoznávání exotických lokací, DVD Nejkrásnější místa světa 51 – Indie je zřejmě poskládáno z několika dřívějších VHS a tak je jeho délka několikanásobkem obvyklé délky. 

Kapitoly na disku:

 

V jižní části Indie poznáme dva státy – Tamilnád a Kérala. Na území Tamilnádu vzkvétala bohatá království, která umožnila vzniknout skvostům architektury – městům Kančípuram, Mahábalipuram, Tandžore a Madurai. Navštívíme Madrás na pobřeží Bengálského zálivu a Pondicherry. Ve státě Kérala uvidíme mešity a chrámy v Malaburu a v hlavním městě Trivandrum. Seznámíme se s hunduismem, náboženstvím starým více jak 4000 let a také s divadelními formami, zachovávajícími jeho náboženské zvyky. 

 

Jižní Indie (49:00)

01. MADRAS

02. KERALA

03. PONDICHERRY

04. KOCHI

05. TAMIL NADU

06. MAHABALIPURAM

07. MADURAI

08. HUDBA A TANEC

 

Kašmír leží uprostřed himalájské kotliny v pohoří Karákóram. Sousedí s Pakistánem, Čínou, Tibetem a Indií, které je součástí. Podle legendy se na území dnešního Kašmíru kdysi nacházelo jezero. Světově proslulé jsou kašmírské šály a koberce, utkané z vlny koz chovaných ve velké nadmořské výšce, v horách Malého Tibetu. Hlavní město Šrínagar založil budhistický císař Ashoka. Právě zde najdeme čtyři nádherné palácové zahrady, z nichž nejkrásnější je Shalimar. Nedaleko od těchto zahrad stojí mešita Azralbal, centrum muslimské populace dnešního Kašmíru. 

 

Kašmír (49:19)

09. KAŠMÍR

10. SRINAGAR

11. HARI PARBAT

12 MEŠITA AZRALBAL

 

Rádžasthán, jedna z turisticky nejnavštěvovanější oblastí Asie, kde žije v míru hinduistická většina spolu s muslimy a kočovnými nomády. Poznáme zlaté město Džajsalmér, pevnost Džódhpur, paláce v Udžajpuru i historii a dnešní život hlavního města Džajpuru s jeho paláci Hawa Mahal a Džal Mahal. Ve slavném městě Puškar uvidíme posvátné obřady i velbloudí trh, v úrodné oblasti Mont Abu obdělávání půdy tradičními způsoby, vstoupíme do dílen brusičů drahých kamenů, zůčastníme se výuky tanců. 

 

Radžahasthán (51:01)

13. RÁDŽASTHÁN (RAJASTHAN)

14. DŽAJSALMÉR (JAISALMER)

15. UDŽAJPUR (UDAIPUR)

16. DŽAJPUR (JAIPUR)

17. SAMODE

18. DŽAJSALMER (JAISALMER)

19. PUŠKAR (PUSHKAR)

20. MONT ABU

 

Další informace získáte po vložení disku do DVD mechaniky vašeho PC, který automaticky spustí multimediální přílohu DVD. 

Zadní strana obálky 

Údaje o DVD:

Délka: cca 150 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný