Intersonic – Letecké bitvy 2. DVD

InterSonic ve středu 26. ledna 2011 pokračuje druhým ze trojice DVD z dílny Discovery Channel, vychází dokument Letecké bitvy 2, cena 69,- Kč. Napínavé letecké boje historie.

Pojďte nahlédnout do světa leteckých bojových strojů.

 

Bonužel i tentokrát je obraz vydavatelem zmršený uložením v chybném formátu, takže si vychutnáte nejen obličeje v tomto podání:

protažený major Paul  

Od okamžiku, kdy se první letadlo udrželo ve vzduchu, začalo strmě stoupat nové technické odvětví – letectví. S vývojem lepších strojů se zlepšovaly i schopnosti statečných pilotů.

Mustang 

Díky dokumentu Letecké bitvy se vydáme do vzdušného prostoru, který byl vymezen jen pro vyvolené. Uvidíme rychlý rozvoj leteckého inženýrství. Poznáme slabé i silné stránky okřídlených strojů.

 

svaz B-17 

 

Budeme moci porovnat jednotlivé střety letounů soupeřících velmocí. Setkáme se s pilotními esy, která se díky svému umění zapsala do letecké historie…

109ka Géčko 

DVD obsahuje 2 kapitoly opět v jiném pořadí, než udávají dostupné zdroje (a co bude na třetím disku, když oficiálně má cyklus jen 4 epizody, to ví jen InterSonic):

Lightning 

3. Mustang vs. Me-109 (P-15 Mustang vs. ME-109) – 1. července 2008

4. Lightning vs. Zero (Birth of an Ace: P-38 Lightning vs. Zero) – 22. června 2008 (režie Adam Friedman, scénář Lee Fulkerson)

Zadní strana obálky 

Žánr: Dokument / Historický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 88 minut (44:22 + 44:06)

Původní název: Showdown: Air Combat

Společnost: Traveling Light Media

Účinkují: major Paul "Max" Moga (pilot F-22 Raptor), Dr. Jim Mowbray (profesor „of Strategy, Doctrine, and Airpower at the Air War College")

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy 

 

Obraz: barevný/černobílý 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: