North Video – 27 divů světa – disk 6

North Video pokračuje v sobotu 22. ledna 2011 dalším dílem cyklu 27 divů světa, disk 6 bude ke koupi za 69,- Kč. Fascinující výprava za poznáním a dobrodružstvím.   

Poznejte s námi fascinující svět přírody, která si mnohá tajemství dosud žárlivě střeží. Vydejte se s námi na nevšední výpravu za poznáním a pokusme se společně pochopit některé ze zdánlivě nevysvětlitelných divů světa v jedinečném dokumentu, jehož 27 kapitol vám nabízíme na 9 DVD.

 

Poslední boj za nosorožce 

Nosorožci dvourozí žijí v africké buši už deset milionů let. Hora svalů vážící okolo 1500 kilogramů dokáže odradit každého nepřítele. Vládnou mocně a silně, dokonce i nad těmi, kteří jsou nazýváni králi zvířat. Teď však hrozí, že budou vyhubeni. 

Tygr – pán divočiny 

V cirkusové manéži stojí člověk sám proti největší kočkovité šelmě, která budí náš strach. V zajetí jsou tygři nuceni předvádět pro ně zcela nepřirozené věci. V přírodě jsou to vládci lesa a rozlehlých pastvin. Mocní predátoři s dokonalým zrakem ukryti za své pruhy pozorují kořist.

Síla ruské psychiky 

Telepatie, telekineze, biogravitace… Nejen v Rusku lidé věří v paranormální jevy, které jsou nad lidské chápání. Teorie těchto jevů však stále není akceptována, neboť navzdory mnoha úspěšným experimentům chybějí vědecké důkazy, které by je zcela vysvětlily. 

Zadní strana obálky 

Žánr: Dokument

Rok vzniku: 1990

Původní název: World of Discovery 

Společnost: ABC / Kane Productions International 

Údaje o DVD neznámé:

Délka: cca 150 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné 

Obraz: barevný 4:3

Bonus: