PB Publishing – Kletba Růžového pantera

Vydavatelství PB Publishing v pondělí 24. ledna 2010 přináší za 77,- Kč další díl kolekce, ve kterém ten, kdo ji proslavil, již hrát nemohl. V prodeji bude Kletba Růžového pantera. Clouseau byl jen jeden a je nenahraditelný. Nebo že by ne?

Šéfinspektor Dreyfus už nemůže být šťastnější – jeho Nemesis, nemotorný smolař inspektor Clouseau zmizel.

V tomto okouzlujícím díle z řady clouseauovských komediálních dobrodružství se ocitáme přímo v centru pátrání po pohřešovaném inspektorovi Clouseauovi. Už rok je pohřešován nejgeniálnější detektiv světa, vrchní inspektor Jacques Clouseau. Všechny Francouze trápí otázka, co se vlastně stalo, proč se dosud nepodařilo tuto záhadu vyřešit. A zase jednou byl ukraden největší diamant světa, Růžový panter. Před pařížskou Sureté tak nyní stojí dva neodkladné, naléhavé úkoly. Celá policie je na větvi a láme si nad tou záhadou hlavu, zatímco Dreyfus se ani nesnaží skrýt naději, že nebude nikdy nalezen.

 

Francouzský prezident však nesnadný úkol uloží na bedra ústřednímu arcirivalovi – nebezpečně vyšinutému inspektorovi Dreyfusovi. Najít diamant by snad nemělo být tak těžké. Alespoň podle názoru ministra, který na to dává Dreyfusovi jenom měsíc. Najít Clouseaua bude ovšem nesrovnatelně obtížnější. Dreyfus se pochopitelně snaží všemožnými způsoby pátrání po Clouseauovi znemožnit. Zděšen myšlenkou, že by se ztracený inspektor mohl znovu objevit, dostane Dreyfus skvělý nápad a s pomocí zmanipulovaného velkého počítače Interpolu vybere nejhoršího detektiva na světě (samozřejmě po Clouseauovi) a toho pověří pátráním.

 

Počítač najde a vybere Cliftona Sleigha, newyorského policistu, který je pro své nadřízené stejnou pohromou jako byl Clouseau a tak ho rádi k případu přidělí. Je jisté, že pokud Clifton povede pátrání po svém, zůstane Clouseau navždy ztracen.

 

Vše se ale obrací proti Dreyfusovi a jeho spolehlivý plán způsobí, že nakonec opět vypadá jako blázen! Clifton současně pátrá po Clouseauovi i diamantu a Dreyfus si s hrůzou uvědomuje, že našel novou noční můru – americký detektiv je totiž úplně stejný jako nenáviděný Clouseau.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Sešup pokračuje, Sellers prostě chybí, diváci dávají 40 procent. Film pokračuje přesně tam, kde skončila Stopa Růžového pantera a David Niven na tom byl při natáčení už tak špatně a blízko smrti, že nemohl mluvit. Proto ho v některých scénách musel dabovat Rich Little.

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1983

Délka: 105 minut (1:45:52)

Původní název: Curse of the Pink Panther

Světová premiéra: 12. srpna 1983 – USA

Režie: Blake Edwards

Scénář: Blake Edwards, Geoffrey Edwards

Produkce: Tony Adams, Blake Edwards, Jonathan D. Krane, Gerald T. Nutting

Hudba: Henry Mancini

Kamera: Dick Bush

Střih: Robert Hathaway, Ralph E. Winters

Kostýmy: Patricia Edwards

Společnost: United Artists / Titan Productions / Blake Edwards / Jewel Productions

Natáčeno: Ibiza, Balearic Islands, Španělsko / New York City, New York, USA / Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Paříž, Francie / Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Valencia, Comunidad Valenciana, Španělsko

Hrají: David Niven (Sir Charles Litton), Robert Wagner (George Lytton), Herbert Lom (šéfinspektor Charles LaRousse Dreyfus), Joanna Lumley (hraběnka Chandra), Capucine (Lady Simone Littonová), Robert Loggia (Bruno Langois), Harvey Korman (profesor Auguste Balls), Burt Kwouk (Cato Fong), Ted Wass (seržant Clifton Sleigh), Roger Moore aka Turk Thrust II (šéfinspektor Jacques Clouseau), Leslie Ash aka Julie Morgan (Juleta Shaneová), Graham Stark (číšník), André Maranne (seržant Francois Duval), Peter Arne (generál Bufoni), Patti Davis (Michelle Chauvin), Michael Elphick (policejní šéf), Steve Franken (Harvey Hamilcard III), Ed Parker (pan Chong), Denise Crosby (Denise), Emma Walton (Angry Hookerová), Herb Tanney (tajný policista v Lugaši), Pat Corley (poručík Palmyra), William Hootkins (taxikář), Donald Sumpter (Dave), Harold Kasket (prezident Sandover Haleesh), Mollie Maureen (bohatá stará Lady), Liz Smith (Marta Ballsová), Danny Schiller (Cunny), Lawrence Davidson (prezident Francie), Joe Morton (Charlie), Bill Nighy (ENT doktor), Arthur Howard (Arthur), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 2.0 maďarsky

Dabing AB Barrandov, S PRO ALFA pro WHV a TV Nova

Titulky: česky, maďarsky, rumunsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný