Vapet dětem – Chlapec z džungle

 

Sobotní Vapet dětem by měl nabídnout 7. června 2008 příběh Chlapec z džungle v ceně 42,- Kč. Podtitul zní Třetí kniha džunglí a jde o film natočený na motivy románu Rudyarda Kiplinga. Chlapec se ztratil v bludišti džungle a naučil se ctít zákony zvířat. Když se po několika letech vrací mezi lidi, musí čelit padouchovi, který se chce zmocnit zlaté posvátné sošky kobry Naga. 

 

 

Hrdinou je malý chlapec z chudé vesnice na pokraji džungle, který jednoho dne odběhl od matky, aby si pohrál s opicí. Běžel za ní stále hlouběji, až se nakonec v zeleném bludišti džungle ztratil. Poté, co byl napaden leopardem, se ho ujal velký slon Bono, který útočícího dravce zahnal. Byla totiž kouzelná noc a příchod lidského mláděte tedy musel být něčím významný. Bono chtěl, aby se dítě stalo součástí velké zvířecí rodiny a svěřil ho do péče zvířat, jejichž řeči chlapec rozuměl. Ta ho naučila žít v džungli a ctít její zákony. Jenže o osm let později, když ho čekala zkouška dospělosti, během níž se měl mladík utkat s leopardem, použil při obraně ohně, což se v džungli nesmí, a zvířata ho vyhnala zpět mezi lidi. 

 

Strážce džungle Devo mu na rozloučenou dal jméno Krišna a s ním také mladík přišel k lidem, do domu obývaného archeologem Johnem a jeho neteří Annou. Ta je však zanedlouho unesena zloduchem Hookem, který má pro místního rádžu ukrást z džungle posvátnou zlatou sochu kobry Naga. Padouch si chce únosem vynutit spolupráci Johna, která pro něj má sochu najít, ale Krišna s pomocí opičky Mantoo a slona Bona osvobodí nejen ji, ale také Johna. Vrátí džungli posvátnou sochu a sám odchází, aby žil v džungli mezi svými a stal se novým strážcem. 

 

Zadní strana obalu 

 

Žánr: Dobrodružný / rodinný

Země původu: Indie / USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 86 minut

Původní název: Jungle Boy

Režie: Allan A. Goldstein

Scénář: Ashok Amritraj, Allan A. Goldstein, John Lawson, Damian Lee

Produkce: Ashok Amritraj, Neil Huhta, Damian Lee, Blye Migiousky, Ernst Etchie Stroh

Hudba: Mark Shekter, David Wurst, Eric Wurst

Kamera: Nicholas Josef von Sternberg

Společnost: Allumination FilmWorks

Hrají: David Fox (Geller), Asif Mohammed Seth (Krishna), Lea Moreno Young (Anna), Jeremy Roberts (Hook), Chippy Gangjee (Singh), Premlal (Deva), Patrick Grant (Ravi), Avinash (Sanjay), Sayeed (Muni), Nihar Kiran Shembekar (Suresh), Kishori Jaywant Kulkarni (Prema), Robert Quarry (hlas Bono), Jenni Pulos (hlas Mantoo), Ross Hagen (hlas Sabre) 

 

Údaje o DVD: 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (1,33:1)

Bonus: žádný