DVD edice – Nebezpečná známost

Aby ani v sobotu trafikanti nezaháleli, a v jejich regálech nezůstalo příliš volného místa, vydala DVD edice v sobotu 6. prosince 2008 hned dva tituly současně v jeden den. Kromě již zmiňované norské komedie je druhým titulem psychologický thriller s hlubokými sexuálními podtóny Nebezpečná známost. Také tento film se v distribuci objevil pod alternativním názvem: Příští dveře. A zůstáváme ve Skandinávii – zemí původu je tentokrát koprodukce Švédska, Norska a Dánska. Cena obvyklých 49,- Kč.

Některé dveře by měly zůstat zavřené.

Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy.

Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více?

Země původu: Švédsko, Norsko, Dánsko
Rok vzniku: 2005
Originální název: Naboer / Next Door
Žánr: Thriller
Režie: Pål Sletaune
Hrají: Kristoffer Joner, Michael Nyqvist, Cecilie A. Mosli, Julia Schacht, Anna Bache-Wiig, Øystein Martinsen, Odd Arno Midtsjø, Magne Kipperrud

Námět: Pål Sletaune