Europe Production – Něžní zmatkáři 2

K létu patří oddech, pohoda, relaxace. A tak bez ohledu na to, zda vám na dovolené prší, snížili vám plat, nebo jste dokonce na stole našli výpověď, repertoár vydávaných DVD bude obohacen o řadu „letních" komedií. Svou troškou do mlýna přispěje i Europe Production – ve středu 8. července 2009 by to mělo být „pokračování" Něžní zmatkáři 2 za 49,- Kč. Bláznivá komedie o tom, jak tři muži z budoucnosti přicestují v čase na tropický ostrov, kde se oddávají svádění žen a hazardu. Ovšem jde o stejný princip jako v případě série o „nosáčích", dějovou souvislost s předchozím filmem nehledejte, jedná se jen o využití stejného hereckého týmu.

 

Fred a Xaver, dva zaměstnanci mnichovského patentového úřadu, si myslí totéž. Píše se rok 2043 (jiné zdroje uvádějí 2036) a oni mají neustále problémy se svým nepříjemným nadřízeným, dr. Kneitzem. Ten je totiž nenechá dělat jejich oblíbenou činnost – nicnedělání. Prostě je to hnidopich, nemá smysl pro humor a věčně kontroluje své podřízené.

 

 

Jednoho dne však přijde jeden z vynálezců zaregistrovat nový patent a Fred a Xaver konečně vymyslí geniální plán, jak se svého šéfa zbavit. Tím vynálezem je totiž stroj času a Fred s Xaverem se rozhodnou odcestovat do minulosti, najít budoucí matku doktora Kenitze a zabránit jejímu otěhotnění.

 

 

Ve chvíli, kdy stroj času spustí, se však do plánu vloudí první chybička. Do místnosti totiž vejde hlídač, černoch Ronny, a je společně s oběma hrdiny přenesen do minulosti. Ocitnou se na Kanárských ostrovech roku 1988, kde Cleo, budoucí matka Dr. Kneitze, tráví svůj volný čas společně se svou kamarádkou Sandy.

 

 

Následuje druhá chybička a díky záměně kufrů v letištní hale začnou Fred s Xaverem sledovat nepravou ženu, atraktivní Sandy, a všemožně se jí snaží zabránit v jakémkoliv kontaktu s četnými nápadníky.Jejich nový kamarád Ronny se zatím značně důvěrně spřátelí s Cleo. Není tedy divu, že Freda s Xaverem čeká po návratu do roku 2036 opravdu nečekané překvapení.

 

 

Žánr: Komedie / Sci-fi / Romantický

Země původu: Německo

Rok vzniku: 1988

Délka: 91 minut

Původní název: Zärtliche Chaoten II

Světová premiéra: 30. června 1988 – Německo

Režie: Holm Dressler

Scénář: Thomas Gottschalk

Produkce: Karl Spiehs

Hudba: Peter Hummel + výběr

Kamera: Atze Glanert

Společnost: K.S. Film / Roxy Film

 

 

 

Hrají: Michael Winslow (Ronny), Thomas Gottschalk (Frank Nordmann), Helmut Fischer (Xaver Prielmayer), Deborah Shelton (Sandy Wagnerová), David Hasselhoff (Michael Trutz von Rhein), Harald Leipnitz (ředitel hotelu), Georg Marischka (Dr. Kneitz), Jango Edwards (muzikant), Janis Kiriakidis (policista), Margit Geissler (matka), Gerhard Zemann (Hans), Lisa Kreuzer (Cleo Kneitzová), Jochen Busse, Antonio Geissler, a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3 (1,85:1)

Bonus: ?