DVD edice – Divoké vlny

Máme tu další matení nepřítele, DVD edice vydává v pondělí 21. prosince 2009 pod názvem Divoké vlny za 49,- Kč film, uváděný všude s českým názvem Příšerný čtvrtek. Jedna žena a dva rozdílní muži. Který je ten pravý? Dobrodružná love story plná zvratů z atraktivního surfařského prostředí.

Dva staří přátelé – Even a Tord – mají společnou vášeň a tou je surfování. Tord je muž snů, fešák, na surfu vysloveně čaruje, má našlápnutou kariéru a lukrativní práci. No a pak je tu Even, který sice nedisponuje žádnou z Tordových předností, ale miluje Karen snad odjakživa.

 

 

Film ale začíná svatbou Torda s Karen, se kterým čeká dítě. Krátce po svatbě však musí Tord odjet na dlouhou služební cestu do Singapuru a proto požádá svého přítele Evena, aby se o Karen postaral.

 

Even je typem člověka, který nic nedotáhne do konce. Vede neuspořádaný život, který je plný alkoholu. Je přesným opakem Torda. Když dostane za úkol postarat se o Karen a zařídit s ní novou kuchyň, rozhodne se pro dočasnou abstinenci.

 

 

Tordova cesta se protahuje, protože v Pacifiku jsou trochu jiné vlny než v rodném Norsku. Čím déle je ale Tord pryč, a čím více se porod blíží, tím více cítí Karen v Evanovi oporu a možná i víc. Její pocity jsou bouřlivé, stejně jako vlny na pobřeží kde žijí.

 

Stavanger, to byl vždycky ráj norských surfařů. "Surfování formuje charakter," tvrdí instruktor surfingu jednomu z hlavních hrdinů tohoto filmu, svým názvem odkazujícího k slavnému snímku Johna Milliuse Big Wednesday (Velká středa, 1978) z prostředí tohoto sportovního odvětví.

 

Žánr: Drama / Romantický / Sportovní

Země původu: Norsko

Rok vzniku: 2004

Délka: 103 minut

Původní název: Monstertorsdag

Režie: Arild Østin Ommundsen

Scénář: Gro Elin Hjelle, Arild Østin Ommundsen

Produkce: Ingrid Festøy Ottesen

Hudba: Nils Erga

Kamera: Trond Høines

Střih: Erik Andersson

Kostýmy: Jeanette Hoff

Společnost: Canal+ Productions / Muz Film A/S / Norsk Rikskringkasting

Natáčeno: Stavanger, Norsko

Hrají: Vegar Hoel (Even), Silje Salomonsen (Karen), Andreas Cappelen (Beckstrøm), Kim Bodnia (Skip), Christian Skolmen (Tord), Iben Hjejle (Sara), Marko Iversen Kanic (Markodude), Gaute Garlid (Gauadude), Lasse August Dørum Backer (Lille-Even), Kristoffer Joner (Lege), Reidar Ewing (prodavač), Terje Torkildsen (taxikář), Are Flaojen (Lasaron), Nina Lill Veste (barmanka), Torfinn Nag (golfista), Sigbjørn Engoy (skinhead 1), Trond Utne (skinhead 2), Ingvill Bjorland (reportérka), Christopher Sivertsen (Surfer-Joe), Erik Andersson (Jonny Utah), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 norsky, česky

Titulky:

Obraz: barevný (2,35:1)

Bonus: