DVD edice – Boháč a chudák

Vánoce za rohem, pohádky na pulty. DVD edice v pondělí 21. prosince 2009 nabízí ke koupi televizní pohádkovou komedii Boháč a chudák za 49,- Kč. Na motivy stejnojmenné pohádky K. J. Erbena o dvou bratrech, věrné Bídě a ukrytém Štěstí.

Česká pohádková komedie o dvou bratrech, z nichž jeden žije v přepychu, neboť mu k bohatství dopomohlo ŠTĚSTÍ, a druhý živoří v naprosté chudobě, protože jej miluje BÍDA, která z lásky k němu nechce připustit, aby zbohatl a nechal si tak svůj život zkomplikovat starostmi o majetek.

 

 

A však nejen boj s Bídou a povýšenost, plynoucí z vlastnictví velkého majetku, jsou hlavními motivy této půvabné komedie, která je určena dětem bez rozdílu věku. Významnou roli v tomto napínavém příběhu má touha po lásce, hledání životního štěstí a neméně důležitým motivem je zde i motiv odpuštění viny ve jménu trvalejších hodnot, mezi které lze v tomto případě zařadit vztah dvou bratrů.

 

 

Diváky označeno za již méně povedenou variantu Nesmrtelné tety.

 

Žánr: Komedie / Pohádka

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2005

Délka: 73 minut

Režie: Zdeněk Zelenka

Námět: Karel Jaromír Erben

Scénář: Zdeněk Zelenka

Produkce: Marcela Tůmová, Magdaléna Sedláková, Ivana Neumanová

Hudba: Václav Fiala

Kamera: Petr Polák, Pavel Brynych, Vladimír Dousek, Jiří Chod, Filip Král

Střih: Vlastimil Šedina, Dana Klempířová

Kostýmy: Jindřiška Víchová, Hana Plavecká, Alena Schäfnerová

Zvuk: Jan Kacian

Architekt: Petr Zeman

Společnost: Česká televize

Hrají: Jakub Prachař (Lukáš), Michal Slaný (Jáchym), Jiřina Bohdalová (Bída), Václav Postránecký (Čvančara), Jan Hrušínský (hrabě Pintoff), Marika Šoposká (Claudie), Markéta Coufalová (Žofie), Jaroslav Plesl (správce), Zuzana Vejvodová (Jáchymovo Štěstí), Andrea Elsnerová (Lukášovo Štěstí), Svatopluk Skopal (mlynář), Oldřich Vlach (pekař), Zdeněk Palusga (kovář), Lucie Pernetová (komorná), Vladislav Rotta (blázen), Jiří Novotný, Alexej Okuněv, Edita Zákravská, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný

Bonus: