North Video – Xena: Princezna bojovnice – 26. DVD – 3. série

North Video v úterý 29. prosince 2009 v řadě Světový seriál nabídne ke koupi další DVD třetí série (celkově 26) seriálu Xena: princezna bojovnice za 49,- Kč.

Xena: Warrior Princess je americký televizní seriál natočený na Novém Zélandu. Seriál je produkovaný společností Pacific Renaissance Pictures (vlastní ji Robert Tapert a Sam Raimi) společně s Universal Studios, která zařídila jeho distribuci. Xena se vysílala od roku 1995 do roku 2001 Seriál vznikl jako odnož (tzv. spin-off) seriálu Hercules: The Legendary Journeys a mnoho postav se objevilo jak v Herkulovi, tak i ve Xeně.

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, nepokojem zmítaná zem zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí… Její odvaha měla změnit svět.

V daleké zemi vycházejícího slunce, v době dávných tradic a obyčejů, putuje odvážná princezna Xena starověkým světem, aby s věrnou přítelkyní Gabrielou po boku bojovala proti zlu a bezpráví. Díky dokonalému výcviku ovládá všechny druhy zbraní a není tedy nepřítel, kterému by se nedokázala směle postavit. Všude, kam přijde, ji její sláva předchází a postupně se tak jméno Xena stává nesmrtelnou legendou, ke které se upínají naděje chudých a utlačovaných.

DVD obsahuje dvě epizody :

09. Bojovnice…kněžka…tulačka… (Warrior…Priestess…Tramp – 12. ledna 1998) – 41:33 

Leah, Hestiina panenská kněžka, vypadá přesně jako Xena. Kněz Balius usiluje převzít moc nad Hestiiným chrámem, a tak místo Leah podstrčí na její místo majitelku hospody Meg. Naštěstí se na scéně objevují Xena a Gabriela, aby zabránily spiknutí…  

Režie: Robert Ginty

Scénař: Adam Armus, Nora Kay Foster  

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Jim Prior

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena / Leah / Meg), Renee O’Connor (Gabriela), Ted Raimi (Joxer), Macgregor Cameron (Bailius), Matty J. Ruys (Dexon), Ted Clark (Thoracles), Tim Hosking (kovář), Rob Sinkinson (opilec), Megan Nicol (panna #1), Jan Hellriegel (Hestia), Fred Morton (dívka #1), Jodie Dorday (dívka #2), Rachale Davies (dívka #3)

 

10. Brk je mocnější (The Quill is Mighter… – 19. ledna 1998) – 42:00

Vandalové malují graffiti o Xeně v Afroditině chrámu. Afrodita žárlí na Xeninu popularitu, a tak ji Áres přesvědčí, že je to vina Gabriely, protože zapisuje Xeniny skutky. Afrodita jí tedy začaruje svitek. Cokoliv, co Gabriela na svitek zapíše, se stane skutečností. Díky talentu Gabriely začínají bohové padat z nebe a svět šílí… Když ale Xena najednou zmizí a v údolí se objeví armáda, je třeba spojit síly se zamilovaným Joxerem, bláznivou Minyou i Áreem a Afroditou, kteří díky svitku přišli o své božství.

Režie: Andrew Merrifield

Scénář: Hilary J. Bader  

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Jim Prior

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Ted Raimi (Joxer), Kevin Smith (Ares, bůh války), Chris Auchinvole (muž), Ann Baxter (vesničanka), Alvin Fitisemanu (hospodský), Andrew Glover (muž #2), Stephen Hall (Thelonius), Ranald Hendriks (Munk), Jean Hyland (kněžka #1), Lawrence Makoare (barbar), Leader Peter Mason (Billius), John McKee (Scaberus), Paul Norell (Peddler), Beryl Te Wiata (kněžka #2), Alexandra Tydings (Afrodita), Alison Wall (Minya)

 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland

 

Údaje o DVD:  

 

Délka: 90 minut (83:34)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný