Filmag horor – Návštěva z vesmíru 2

Dalším příspěvkem Filmagu ve středu 5. května 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Horor bude televizní Návštěva z vesmíru 2. Ovládnou tvou mysl, zničí tvoje tělo – nelze jim uniknout. Slavné sci-fi Raye Bradburyho pokračuje.

Ospalé pouštní městečko kdesi na středozápadě USA obchází děsivá hrůza. Záhadný kosmický mrak se srazil se Zemí a život v tiché osadě je převrácen naruby.

V okolní pustině se objevují tajemné kamenné útvary mimozemského původu mající hrozivé schopnosti. Dokáží přeměnit těla a ovládnout mysl obyčejných lidí a využít je ke svým zvráceným zájmům. Postupně opanují takřka celé městečko a jediný, kdo se jim dokáže postavit, je odvážný mladý fotograf Jack, který se nedávno vrátil do svého domova.

S pomocí chlapce, který byl svědkem přistání cizáckých plavidel a jeho matky, do které se zamiluje, se pokouší obyvatele přemluvit k evakuaci. Není však na odpor proti mimozemské invazi již pozdě?

Už několikrát jsme zažili, že ani mistr žánru jako předloha automaticky nezajišťuje úspěch. Necelých 40 procent nedává přílišnou naději, že by tentokrát došlo ke světlé výjimce, takže asi opravdu jen pro zaryté příznivce žánru: Zcela zbytečný remake. Žádné napětí, žádný humor, bídné efekty (interiér lodi vypadá jak sbírka věcí z něčího domova zabalená do staniolu). Každá věta dialogu se zbytečně opakuje několikrát, spousta neuhlídaných detailů (druhé zavírání již v předchozí scéně zavřených dveří, měnící se vzhled aut a podobně). Raději si pořiďte originál z roku 1953. Ed Wood odváděl lepší práci.

 

Žánr: Mysteriozní / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 84 minut

Původní název: It Came From Outer Space 2

Režie: Roger Duchowny

Námět: Ray Bradbury (povídka)

Scénář: Harry Essex – původní scénář, Jim Wheat, Ken Wheat

Produkce: Tony Dow, Roger Duchowny, Sheldon Pinchuk, Lori-Etta Taub

Hudba: Shirley Walker

Kamera: Robert C. New

Střih: Michael S. McLean

Kostýmy: Sharon Rosenberg

Společnost: Duchowny Dow Films

Natáčeno: Little Rock, Kalifornie, USA

Hrají: Brian Kerwin (Jack Putnam), Elizabeth Peña (Ellen Fieldsová), Jonathan Carrasco (Stevie Fields), Adrian Sparks (Alan Paxson), Bill McKinney (Roy Minter), Dean Norris (Dave Grant), Dawn Zeek (Linda Grantová), Lauren Tewes (Carolee Minterová), Mickey Jones (Chance Madson), Iilana B’tiste (Kathy Paxonová), Jerry Giles (Zack), Howard Morris (Ben Cully), Michael Ray Miller (pouštní krysa #1), Clement Blake (pouštní krysa #2), Thom Adcox-Hernandez (Hughy), Connie Sawyer (paní Otisová), Bonnie Hellman (paní Hughyová), Richard Stay (divák), Lauren Dow (Zackova manželka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ?