North Video – Zamilovaný gigolo

Opět premiérový titul od North Video přichází v pátek 28. května 2010, tentokrát komedie s názvem Zamilovaný gigolo za 69,- Kč. Některé domácí zdroje uvádějí film pod názvem Muškaření. Někdo si lásku najde, někdo si ji musí koupit. Fantasticky směšná černá komedie naostro.

Hezký a ukecaný Phil je na dně a nechápe, jak jeho usměvavý soused James dokáže být vždy při penězích. A co je tajemstvím Jamese? Adonis Escort – 40 liber na hodinu a 150 za noc. V obavách, že přijde o bydlení, vstoupí i neochotný Phil do této erotické agentury.

 

Jejich podnik vzkvétá až do doby, kdy láska ukáže svou opačnou stranu. Nastává úplný chaos. James se zamiluje do Phila, Phil do dcery jedné své klientky Elen. A je tu ještě Daren, po níž pokukuje James, který zatím ještě není tak úplně gay.

 

Navíc se Elen dozví, že Phil vůbec není automechanik, ale obšťastňovač její matky, takže ze zásnub nic nebude… A to rozhodně není poslední pohroma!

 

V roce 2003 v kategoriích Nejlepší film a Nejlepší hudba získal film ocenění na několika festivalech.

 

Domácí komentáře chybí, v zahraničí to není o moc lepší (cca 60 procent): Zamotaný milostný příběh, který je skutečnou alegorií na muškaření -je třeba čekat na správnou „rybu". Naštěstí je milostná linie jen páteří skvělé ironické komedie.

 

Žánr: Komedie

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2002

Délka: 78 minut

Původní název: Flyfishing

Režie: David L. Williams

Scénář: Paul Barnhill, Roger Thomas, Neil Warhurst

Produkce: Helen Baxendale, David Higginson, David L. Williams

Hudba: Guy Michelmore

Kamera: Gavin Struthers

Střih: Anuree De Silva, Russ Tyler

Kostýmy: Astrid Schulz

Společnost: Shooting Pictures / Showtime Australia

Hrají: Kate Ashfield (Helen), Frances Barber (Frances), Helen Baxendale (Sam), Patrick Malone (Darren), Ben Price (James), Paul Aves (Piercer), Richard Clifford (pan Perkins), Adam Croasdell (Phil), Zoe Crowder (společnice), Tree Flynn (klientka), Maureen Francis (klientka), Pete Freeman (rybář), Nicky Henson (Howard), Kieran Lagan (Donald), Daniel Rabin (Jim), Siobhan Stanley (Joyce), Iain Stirland (Ratty), Amber Tompkins (mladá Helen), Maggie Wells (Miriam), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: