InterSonic – Komety – Proroctví katastrof

Ve čtvrtek 8. července 2010 se na pultech objeví další televizní dokument se značkou InterSonic, za 59,- Kč bude v prodeji DVD Komety – Proroctví katastrof. Nenápadní vesmírní cestovatelé. Mohou být příčinou zániku planety Země? Některé komety zařadila NASA na seznam pro Zemi velmi nebezpečných útvarů.

Komety – tito nebeští cestovatelé se čas od času připomenou a vyvolají v nás obavy a strach. Skrytí hluboko ve vesmíru se občas přiblíží k Zemi. V těch horších případech na Zem dopadnou a nechají odkaz – kráter.

 

Může být něco tak destruktivního, jako jsou komety klíčem k životu? Mohou obsahovat stopu života? Mohou nést informace o vzniku našeho solárního systému? NASA vyslala své kosmické sondy na vesmírné rendezvous s těmito objekty. Díky nim prozkoumáme jejich vědeckou a historickou podstatu. Pokusíme se odpovědět na několik otázek. Zda a jak ovlivnily naši historii? Zda předpověděly smrt vládců nebo zánik civilizací? Jak souvisí Halleyova kometa s Newtonovým gravitačním zákonem? A v neposlední řadě jak se můžeme ochránit před možným zničujícím dopadem komety na naši planetu? 

 

Zadní strana obalu 

 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 91 minut

Původní název: Comets: Profets of Doom

Režie: Luke Ellis 

Scénář: Matthew P. Hickey 

Produkce: Luke Ellis, Matthew P. Hickey  

Hudba: Guy Thomas 

Kamera: Lon Magdich 

Střih: Brian Johnson 

Společnost: Workaholic Productions / History Channel 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: 

Obraz: barevný 16:9

Bonus: