Páteční Šíp s DVD – Oggy a švábi

Nový měsíc otevře dne 1. února 2008 páteční Šíp DVD s animovanými příběhy kocoura Oggyho, které zastřešuje název Oggy a švábi. Cena 38,– Kč.

Oggy, dobrosrdečný, tlustý kocour nemá rád nic jiného než poklidné podřimování u televize. Tři zlomyslní švábi Joey, Marky a Deedee se však svým neustálým obtěžováním a trápením postarají o to, aby poklidný život, po kterém tučný kocour tak touží, skončil. A co víc, švábi jsou jen částí jeho problému… Oggyho spokojený život také narušuje jeho bratranec Jack, který je posedlý ďábelským úmyslem zničit nezvané vetřelce jednou provždy.

Tento animák je jedním z nejlepších, které znám. Tak trochu se podobá Tomovi a Jerrymu, ale je nápaditější, nejsou to jen honičky a mlácení (to taky) ale: výběr prostředků, které znepřátelené strany používají proti sobě a ve snaze ulopit si navzájem vytouženou pochoutku, nezná hranic. Jistě se ozvou nespokojené hlasy milovníků zvířátek s námitkami ohledně přílišné násilnosti některých scén a pochybnosti rodičů o vhodnosti tohoto animáku pro malé děti, ale na druhou stranu ve srovnání s třeba s takovými Happy Tree Friends je to idylka jako nedělní čajový dýchánek. A nemusíte se bát – všichni protagonisté se ze všech úrazů rychle vzpamatují, aby mohli narovnat svá elastická těla do původních podob a opět pokračovat v dalších divokých honičkách.

Příběhy na DVD:

01. Hořká čokoláda
02. Vše je pod kontrolou
03. Hranolky
04. Mise Oggy
05. To byl rachot těžkého dne
06. Pacient
07. Třes se, Oggy, třes
08. Vzestup a pád
09. Svět je malý
10. Hodně zdraví Oggy!
11. Metamorfóza
12. Žárlivost

Originální název: Oggy Et Les Cafards
Anglický název: Oggy and the Cockroaches
Země původu: Francie, Kanada
Rok vzniku: 1998
Rok ukončení: 2003
Délka dílu: 8 minut
Počet dílu: 156
Studio: Gaumont Film Company

Poznámka: Tento titul u nás vyšel již dříve také pod názvem Oggy a škodíci.

Příbuzné texty:

• DVD z pátečního Šípu