Nové číslo časopisu 25fps

    Na stránkách www.25fps.cz objevilo v pořadí již 12. číslo časopisu 25fps. Je věnováno duchovnímu filmu. Tento žánr sice není vydavateli levných DVD příliš vyhledáván, ale snad právě proto si zaslouží pozornost.

S ústředním TÉMATEM se tentokrát autoři vydávají hledat duchovní film. Dopomoci jim k tomu může anketa či analýzy filmů Oběť, Návrat a Údolí včel. Přináší také exkluzivní rozhovory s dr. Jaromírem Blažejovským nad spiritualitou ve filmu, profesorem Tomášem Halíkem o víře a filmu a v neposlední řadě s Petrem Gajdošíkem o serveru Nostalghia.cz. S nevšedním pohledem na loutkový film Krysař přispěl doc. Vladimír Suchánek.
Toto číslo přináší v rámci sekcí ČESKÝ a SVĚTOVÝ FILM dalších devatenáct článků, vedle recenzí aktuálních titulů v kinech a knižní publikace o Janu Kučerovi i rozhovory s režisérem Vladimírem Michálkem a uměleckým ředitelem MFF pro děti a mládež Petrem Kolihou. V rámci rozhovorů nabídneme i exkurzi do poznání ojedinělého portálu Doc Air a organizace a dramaturgie Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých a dokumentárních filmů AFO.
Sekce ROZHLEDY otevírá seriál o českých distributorech, jako první se představí společnost Aerofilms. Nabídne pohled na 70mm filmový formát a ochuzeni nebudete ani tentokrát o texty mapující filmovou hudbu.
A k tomu každý den nová zpráva v rubrice AKTUÁLNĚ.
Budeme rádi, když časopisu 25fps věnujete trochu svého času.