Bohemia Motion Pictures – Dobrodružství šesti trampů (2 DVD)

V úterý 17. května 2016 společnost Bohemia Motion Pictures dle distribučního rozpisu PNS nabízí za 299,- Kč dvojdisk Dobrodružství šesti trampů. Šestidílný skoromuzikál na motivy knih Vlastimila Rady a Jaroslava Žáka. Nutno poznamenat, že se tahle krabička už nějaký ten pátek válí u nás v Albertu v hrabadle o padesátikorunu levnější.

Epopej z válek trampsko-paďourských. Šestidílný komediální skoromuzikál o drsných trampech, kteří se společně s lodníky zmocní parníku Primátor Dittrich, plují po středním Povltaví a vedou nemilosrdný boj s paďoury. Na motivy prvních dvou dílů knižní Bohatýrské trilogie Vlastimila Rady a Jaroslava Žáka (Vzpoura na lodi Primátor Dittrich a Dobrodružství šesti trampů). V hlavních rolích hrdinných trampů hrají a zpívají Jan Skopeček, Rudolf Jelínek, Jiří Bednář, František Hacker, Vladislav Morava a František Turek.

Obrazovka z DVD

DVD 1:

  1. Vzpoura na lodi Primátor Dittrich (25:01)

V prvních dvou dílech se diváci dozvědí prostřednictvím Jacka Aspirina, co předcházelo vzpouře na parníku Primátor Dittrich v pustinách středního Povltaví a stanou se svědky krvavé řeže na palubě. O patřičnou náladu se postarají Hoboes se svými trampskými písněmi.

  1. Duch lodi se mstí (26:16)

Situace na parníku se dále vyostřuje, vzbouření lodníci jsou přemoženi trampy a ti pak, díky zásahu tajemného ducha lodi, postupně mizí z paluby a pánem lodi se stává chlapec Budulínek se svým psíkem.

  1. Kdo je pánem na palubě (25:02)

Trampové se zachrání ze zrádných vltavských vod, ale pohříchu v nebezpečné Kozojedské zátoce ovládané paďoury, kteří pomocí jejich strašlivé zbraně – dechovky – trampy zajmou a uvězní v nedaleké hospůdce Na lesní tišince.

dobrodruzstvi_sesti_trampu_01_dvd

dobrodruzstvi_sesti_trampu_02_dvd

dobrodruzstvi_sesti_trampu_03_dvd

dobrodruzstvi_sesti_trampu_04_dvd

dobrodruzstvi_sesti_trampu_05_dvd

dobrodruzstvi_sesti_trampu_06_dvd

DVD 2:

  1. Bez šerifa (25:02)

Paďouři rozradostněni vítězstvím nad trampy bujně oslavují, takže se trampům naskytne vítaná příležitost k útěku ze zajetí. V hospůdce se objevuje zmizelý Jack Aspirin a z výletní restaurace se stává jako mávnutím kouzelného proutku divoká krčma „Posada el torro Texaco“.

  1. Nadešel čas boje (24:58)

Odvěký boj mezi trampy a paďoury chtějí trampové definitivně rozhodnout, ale v líté řeži před hospůdkou Na lesní tišince se nakonec dávají na kvapný úprk před strašlivou zbraní paďourů – obrovským heligonem, darem snad samotného svatého Kmocha.

  1. Kozodojská kompaktáta

Trampové se ale nesmířili s porážkou a pomocí Odysseovy lsti – zalijíce si uši voskem, odolávají v další bitvě i děsnému helikonu. V nejprudší vřavě se objevuje Jack Aspirin a sjednává mezi oběma stranami mír. Po vzájemném usmíření trampů s paďoury, odplouvá Primátor Dittrich s trampy, lodníky, kapitánem i Budulínkem zpět do Podskalí a jen Jack Aspirin mizí v dálce jako postava trampských balad a pověstí…

Na csfd.cz 70 procent: Hlavně díky těm písničkám…

Zadní strana

Žánr: Komedie / Muzikál

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1969

Délka: 151 minut

Režie: Pavel Brezina

Druhá režie: Bohumil Kouba

Námět: Vlastimil Rada, Jaroslav Žák (Bohatýrská trilogie)

Scénář: Pavel Brezina, M. Drtílek, B. Kouba

Dramaturgie: Gustav Oplustil

Produkce: Jiří Kaukuš, Antonín Vaněk

Kamera: František Vlček

Asistent kamery: P. Blažek

Hudba: Zdeněk Procházka (hudební dramaturgie)

Střih: Vlasta Styblíková

Asistent střihu: Helena Šulová

Zvuk: Miroslav Letenský

Zvukové efekty: Bohumír Brunclík

Kostýmy: L. Ziková

Masky: Ladislav Bacílek, M. Koubek

Architekt: Karel Černý

Asistent architekta: M. Červinka

Výprava: Miloslav Dvořák

Společnost: Československá televize Praha / Krátký film Praha – Filmové laboratoře Barrandov

Hrají: Jan Skopeček (šerif Jack Aspirin), Rudolf Jelínek, Jiří Bednář, František Hacker, Vladislav Morava, František Turek, Milan Neděl, Zdeněk Najman, Josef Koza, Mirko Musil, Jan Pohan, Zdeněk Braunschläger, Jan Vyčítal, Zdeněk Hodr, Blažena Slavíčková, Jan Schánilec, Oldřich Musil, Josef Šulc, Lubomír Bryg, Ferdinand Krůta, Josef Braun, František Kovářík, Antonín Loužecký, Aleš Helcelet, Waldemar Matuška, Otto Šimánek, Hoboes, Scarabeus, KTO, Mustangové, dechová hudba Pražanka, a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr dílů na 1. DVD

Výběr dílů na 2. DVD

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Nastavení titulků

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3 (1,37:1)

Bonus: žádný