Urania – Pilates 1 – Posilování

Dvojici titulů vydavatelství Urania doplní ve středu 26. ledna 2011 nikoli další animovaný seriál, ale něco zcela jiného. Můžete odhalit tajemství nejkrásnějších těl na světě pomocí DVD Pilates 1 – Posilování, v prodeji za 79,- Kč.

Po dlouhá léta používají tanečníci, sportovci, modelky a filmové hvězdy pro posílení a tvarování svých těl cvičení Pilates.

Toto DVD vám umožní zaměřit se na ty části, u kterých cítíte, že vyžadují maximální pozornost. Představte si posílené, pevné a plošší bříško bez únavných sedů-lehů nebo sklapovaček! Vytvarujte si zaoblená místa a nohy bez skoků, dřepů či drahých přístrojů. Tvarujte si hrudník, ramena a paže bez zvedání těžkých závaží nebo bez nudných opakování.

Přesné posilování a tvarování představuje téměř 50 minut hlubokých svalových cvičení a cvičení na podložce pro celkové vytvarování vaší postavy. Budete se cítit výborně a brzy uvidíte výsledky!

Co je vlastně Pilates?

Metoda Pilates je cvičení, kde tělo a duše jsou jeden celek. Je to metoda tvarování těla na základě spolupráce těla a mysli. Metoda je zaměřena k zvýšení ohebnosti, k řízení tělesného uvědomění, správnému dýchání, redukci stresů, zvýšení spánkové činnosti. Výsledkem je silné ohebné tělo, s prodlouženými svaly a harmonická osobnost. Všechny Pilates pohyby vycházejí z břišních svalů a svalů spodních zad. Jsou vymyšleny tak, aby pracovaly menší svaly, které napomáhají větším svalům a zároveň danou svalovou oblast protáhly. Přestože se jedná o low-impact cvičení, jde o cvičení velmi intenzivní.

Pro koho je Pilates?

Pilates je ideální pro všechny, staré či mladé, pro lidi v kondici i bez, stejně tak pro ty s chronickými bolestmi, po úrazu nebo s astma. Doporučuje se jako pokračování rehabilitační léčby. Pilátova metoda významně doplňuje takové činnosti, jakými jsou například běh, plavání, chůze, golf, lyžování, či jiné. Také počítačoví operátoři a hudebníci mohou používat této skvělé techniky při prevenci napětí v krku a ramenou. Je vhodná pro umělce, tanečníky, pro které je důležitá koncentrace a kondice, pro sportovce, pro lidi s chronickou bolestí zad, pro lidi s nadváhou, pro lidi s opakovaným napěťovým zraněním, pro lidi trpící stresem, pro lidi se zájmem o prevenci osteoporózy, inkontinence, pro těhotné.

Mnoho slavných lidí také vyzkoušelo tuto cvičební metodu – mezi nimi také Sharon Stone, Courtney Cox, Minni Driver, Madonna, Julia Roberts, Barbara Streisand, stejně jako atlet Cincinnati Bengals či Brad Pitt.

Zadní strana 

Žánr: Sport

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 49 minut

Původní název: The New Method Pilates, Precision, Toning and Sculpting with Jennifer Kries

Scénář: Jennifer Kries

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný