Eusebius – Hrdinové války

Eusebius nabídne z katalogu MagicBoxu v pátek 28. ledna 2011 další film Hrdinové války. V závislosti na barvě obálky a logu cena buď 69,- Kč, nebo nižší. Bitva, která změnila tvář moderní čínské historie.

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl.

 

 

 

 

 

Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Nad 70 procent: Naturalisticky drsné a působivé drama, trochu sice patetická agitka, ale precizní zpracování s velmi vysokým rozpočtem. Více tady.

Zadní strana dosavadního vydání 

Zadní strana 

Žánr: Akční / Biografický / Drama / Historický / Válečný

Země původu: Hong Kong / Čína

Rok vzniku: 2007

Délka: 119 minut

Původní název: Ji jie hao

Světová premiéra: 9. října 2007 – Hong Kong (Hong Kong Asian Film Festival)

Režie: Xiaogang Feng

Scénář: Heng Liu

Produkce: Kuo-fu Chen, John Chong, Xiaogang Feng, Zhongjun Wang, Zhonglei Wang, Guan Yadi

Hudba: Wang Liguang

Kamera: Yue Lü

Společnost: China Film Co-Production Corporation / Huayi Brothers / MK Pictures / Media Asia Films / Shanghai Film Group

Hrají: Hanyu Zhang (Gu Zidi), Chao Deng (Zhao Erdou), Wenkang Yuan (Wang Jincun), Yan Tang (Sun Guiqin), Fan Liao (Jiao Dapeng), Baoqiang Wang (Jiang Maocai), Jun Hu (Liu Zeshui), Quan Ren (politruk), Ming Hu (Liangel), Naiwen Li (Lu Kuangou), Shaokang Zhao (Lao Ciwei), Chen Li (sekretářka Liu), Haiqiong Luo (doktor Yhang), Chunyu Zheng (důstojník Li), Yun Lao (komisař Zhang), Phil Jones (kapitán US Army), Jun Wang, Bin Zhang, Xiao Han, Yang Wang, Tianlong Li, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 čínsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávky na začátku DVD, Vychází na DVD, Bioscop uvádí v kinech  

další z disků, který ve WMP neukazuje korektně časové údaje a neumožňuje plynulý pohyb po časové ose…