North Video – Láska a vášeň

North Video má v plánech na pondělí 14. února 2011 další premiérový film Láska a vášeň za 69,- Kč. Romantické poblouznění se mění v kruté násilí. První velká role Daniela Craiga.

Drama o ženě, která za svou vášeň zaplatí příliš vysokou cenu, o romantickém poblouznění, které se obrátí v kruté násilí. Film byl inspirován skutečnou událostí a částečně natáčen v domě, kde k této události došlo.

 

Konec 19. století, ostrov Achill v Irsku. James Lynchahaun pracuje na statku Agnes MacDonnellové, bohaté ženy, která si chrání své soukromí, nezapře však svou veselou povahu. Když James odhalí, že místní správce Agnes podvádí, řekne jí to. Ta mu je za tuto informaci vděčná. Krásná aristokratka, která svým výstředním chováním budí pohoršení (je rozvedená, na veřejnosti kouří a pije, na koni jezdí obkročmo), je tajemným modrookým Irem zcela okouzlena.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Oba se začnou poznávat trochu více a přes zcela odlišné společenské postavení vznikne mezi nimi romantický vztah. Silné osobnosti, samotářsky založené, zjišťují, že se jejich protiklady silně přitahují. Ale romance, která se rodí, brzy dostane barvy černé růže.

James projevuje neobvyklé sklony, navštíví Agnes převlečený za kněze. Agnes se to zpočátku docela líbí. Co však začíná jako rafinovaná erotická hra, se pomalu mění v cosi zlověstného. Jamesovo jednání začíná být čím dál méně zábavné a stále více děsivé.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Na Imdb.com necelých 60 procent, rottentomatoes bez hodnocení, na csfd.cz přes 70 a bez komentáře: Scénář je trochu nevyrovnaný a nepravděpodobný, ale jde o vcelku povedený film z překrásného prostředí. Greta je dokonalá kráska, Craig fascinující šílenec.

Agnes MacDonnell žila na ostrově až do své smrti v roce 1926 a skrývala svůj obličej pod závojem, Lynchehaun utekl z vězení v Irsku a uprchl do Spojených států, odkud ho navzdory úsilí britské vlády Nejvyšší soud odmítl vydat s odůvodněním, že jeho útok na Agnes byl politickým činem…

Zadní strana 

Přes veškerou snahu jsem neobjevil původní formát filmu. Tak aspoň pro zajímavost seznam kapitol filmu:

Scene Index

01. Back When [3:23]

02. Ireland, 1896 [4:08]

03. Dinner Guest [3:36]

04. Diplomacy [4:38]

05. For a Woman [4:15]

06. Careful [5:44]

07. Wanted [6:03]

08. Transgressors [5:44]

09. I’ll Risk It [5:52]

10. Veins [4:39]

11. A Bit of Fun [3:08]

12. Good Story [5:25]

13. Been Busy [3:40]

14. Ticklish Chest [3:54]

15. Clawed [3:29]

16. Perfectly Safe [4:14]

17. Used [4:26]

18. Real Man [4:08]

19. Run & Hide [4:09]

20. Trial [2:29]

21. Time Passes [3:02]

22. Hero [4:03]

23. In the End [2:00]

24. End Credits [4:33]

Žánr: Drama

Země původu: Irsko / Velká Británie / Německo

Rok vzniku: 1998

Délka: 97 minut (1:36:42)

Původní název: Love & Rage

Režie: Cathal Black

Námět: James Carney (román "The Playboy and The Yellow Lady")

Scénář: Brian Lynch

Produkce: Cathal Black, Christoph „Meyer-Wiel" Hahnheiser, Rudolf Wichmann

Hudba: Ralf Wienrich

Kamera: Slawomir Idziak

Střih: Ulrike Leipold

Kostýmy: Consolata Boyle

Společnost: Black Forest Films / Isle of Man Film Commission / Nova Films / Schlemmer Film / WDR TV / NRW / Eurimages / RTE.

Natáčeno: Achill Island, County Mayo, Irsko / ostrov Man

Hrají: Greta Scacchi (Agnes MacDonnellová), Daniel Craig (James Lynchehaun), Stephen Dillane (Dr. Croly), Valerie Edmond (Libby), Donal Donnelly (Sweeney), David Walshe (Martin), Lalor Roddy (Eamon), Olivia Caffrey (Julia), Charlotte Bradley (venkovanka), Noel O’Donovan (pracovník sklárny), Kieran Aherne (vikář), Oliver Maguire (majitel hotelu), Paul McGlinchey (konstábl), John Whelan (Potter), Ray McBride (podomní obchodník), Mike Copley (polykač ohně), Eamon Carlisle (bednář), Christy Burke (bednářův asistent), Don Foley (celní úředník), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 4:3 (podle dostupných snímků ze zahraničních zdrojů zřejmě ořez)

Bonus: upoutávky na začátku DVD, Pro děti, Z naší nabídky