Blesk pro ženy – Ostrovní zprávy

Opět bez odpovídajících podkladů jen s náhledem obalu z minulého týdne – další romantika s logem deníku Blesk pro ženy nabízená Hollywood Classic Entertainment v pondělí 14. února 2011 za 59,- Kč opět z katalogu SPI International, tentokrát film Ostrovní zprávy. Život na nikoho nečeká, je třeba ho žít.

Příběh o ztrátě, lásce a naději na nový život. Přišel na kraj světa, aby našel sám sebe…  

Obal původního vydání 

Newyorský novinář Quoyle se vydává po smrti své bláznivé ženy na cestu k poznání sebe sama – na pozvání své tety odjíždí i s dcerou do domu svých rodičů na Newfoundlandu. Bezvýznamný Newyorčan se stává důležitou osobou rybářské vesnice a redaktorem místních novin. Zároveň potkává i zvláštní a půvabnou Wavey. Drsná krása severské přírody, magické místo krajiny předků a zaujetí pro nové zaměstnání smetává Quoyleovy vzpomínky na špatné věci v minulosti, dává mu sílu se s nimi vyrovnat, nachází zde naději, budoucnost a vlastní sebeúctu.

 

Ostrovní zprávy jsou zábavný, nádherný, dojemný a zároveň vtipný film o lásce, uzdravení a znovuobjevení schopnosti žít. Virtuózní herecké výkony, promyšlené soustředěná pozornost na důležité detaily a podmanivá krajina Newfoundlandu dávají dohromady dokonalý a neobvyklý film. Annie Proulxová, autorka knižní předlohy, za svůj románu obdržela Pulitzerovu cenu. Příběh natočil Lasse Hallström, režisér mj. snímků Čokoláda, Pravidla moštárny a Co žere Gilberta Grapea.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

A stručná verze z obálky:

Příběh o ztrátě, lásce a naději. Quoyle je osamělý muž, jehož manželka tragicky zahynula a on zůstal s dcerou. Společně přicházejí na ostrov Newfoundland, domov svých předků. V rybářském městečku najde Quoyle práci v novinách. Potká tu novou lásku v podobě sympatické Waveym která stejně jako on zápasí se svými démony… a odhalí temné tajemství z minulosti své rodiny. 

Zadní strana původního vydání 

Kolem 70 procent: Přinejmenším kvůli hercům tohle komorní drama stojí za vidění, i když scénář není z nejlepších. I přes svou délku působivé a podmanivé.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 107 minut (1:46:38)

Původní název: The Shipping News

Světová premiéra: 18. prosince 2001 – Kanada

Kinopremiéra v ČR: 2. května 2002

Režie: Lasse Hallström

Námět: E. Annie Proulx (román)

Scénář: Robert Nelson Jacobs

Produkce: Rob Cowan, Stephen P. Dunn, Linda Goldstein Knowlton, Leslie Holleran, Michele Platt, Diana Pokorny, Meryl Poster, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Irwin Winkler

Hudba: Christopher Young

Kamera: Oliver Stapleton

Střih: Andrew Mondshein

Kostýmy: Renee Ehrlich Kalfus

Společnost: Miramax Films

Natáčeno: Corner Brook, Newfoundland, Newfoundland and Labrador, Kanada / Fox Point, Nova Scotia, Kanada / Halifax, Nova Scotia, Kanada / New Bonaventure, Newfoundland, Newfoundland and Labrador, Kanada / Newfoundland, Newfoundland and Labrador, Kanada / Nova Scotia, Kanada / St. John’s, Newfoundland, Newfoundland and Labrador, Kanada / Trinity, Newfoundland, Newfoundland and Labrador, Kanada

Hrají: Kevin Spacey (Quoyle), Julianne Moore (Wavey Prowseová), Judi Dench (Agnis Hammová), Cate Blanchettová (Petal Bearová), Pete Postlethwaite T(ert X. Card), Scott Glenn (Jack Buggit), Rhys Ifans (Beaufield Nutbeem), Gordon Pinsent (Billy Pretty), Jason Behr (Dennis Buggit), Larry Pine (Bayonet Melville), Jeanetta Arnetteová (Silver Melvilleová), Robert Joy (úředník EMS), Alyssa Gainer (Quoyleův zajíček), Kaitlyn Gainer (Quoyleův zajíček), Lauren Gainer (Quoyleův zajíček), John Dunsworth (Quoyleův kluk), Anthony Cipriano (Quoyle v 7 letech), Kyle Timothy Smith (Quoyle ve 12 letech), Ken James (šéf novin), Roman Podhora (silák), Luke Fisher (Barfly), Terry Daly (svalnatec), Gary Levert (zaměstnanec novin), Stephen Morgan (barman Dave), Katherine Moennig (Grace Moosupová), Daniel Kash (detektiv Danzig), Will McAllister (Herry Prowse), Marc Lawrence (bratranec Nolan), Kathryn Fraser (náhradní máma), Nancy Beatty (Mavis Bangsová), R. D. Reid (Alvin Yark), Deborah Grover (Edna Buggitová), Jon Whalen (obr), Nicole Underhay (Beety Buggitová), Emma Taylor-Isherwood (Agnis Hammová ve 12 letech), Andrew Fowler (Quoyleův kluk v 15 letech), John MacEachern (opilec), Jonathan Creaser (zdravotník), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 1. část

Výběr kapitol 2. část

Výběr kapitol 3. část 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 5.1 polsky  

Titulky: česky, polsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávka, na předchozím vydání byly – rozhovory, vystřižené scény, film o filmu, trailery