Blu-ray edice

před časem jsme informovali o skutečnosti, že společnost Filmpark, daleko známější díky své značce DVD edice, se chystá rozhoupat trh trafikových nosičů s filmy prostřednictvím své nové Blu-ray edice. K dispozici je aktuální tisková zpráva, kterou vám nabízíme.

Společnost Filmpark s.r.o., která již tři roky vydává premiérové DVD filmy pod značkou DVDedice,  přichází s revoluční novinkou – filmy na Blu-ray za třetinovou cenu. Každý měsíc vydá minimálně dva tituly.

Upoutávka na novou edici 

Jistě si pamatujete dobu, kdy film na DVD stál až 800 Kč. V současné době koupíte DVD již za 9 Kč. Tuto cenovou revoluci odstartovala dostupnost DVD přehrávačů, jejichž pořizovací ceny spadly na desetinovou hodnotu. Po dobu několika let byly prodány milióny kusů DVD především na stáncích s novinami za ceny kolem 50 Kč.

Zdá se, že podobná situace by se nyní mohla opakovat v segmentu filmů na Blu-ray. Nyní je možné koupit značkový přehrávač Blu-ray disků již od 2 199 Kč.

Logo Blu-ray edice 

Do toho přichází jako jediná na trhu společnost Filmpark, s.r.o. s cenovou revolucí na poli Blu-ray filmů. Každý měsíc uvede na trh dva až tři tituly na Blu-ray disku, za dosud nevídaných 199 Kč. Běžná cena titulů na Blu-ray je přitom stále zhruba trojnásobná, tedy 500 až 800 Kč. Jedná se tak o nejlevnější premiérové Blu-ray filmy nejen v Česku, ale i na světě.

„Snížili jsme náklady díky omezení divácky nezajímavých bonusových materiálů, animačně náročných menu, nadbytečných jazykových mutací a také jsme snížili svou marži na minimum. Díky tomu můžeme nabídnout neošizené Blu-ray filmy v plnohodnotném Full HD rozlišení za takovou cenu" říká Petr Křivánek, ředitel společnosti Filmpark s.r.o.

El Dorado 

V polovině března přijde na tradiční distribuční místa (stánky s novinami, e-shopy, prodejny a řetězce) tříhodinový akční dobrodružný titul Eldorado. O týden později vyjde žhavá novinka Bílý lev, kterou uvede Filmpark jen necelý měsíc po celosvětové Blu-ray premiéře.

Bílý lev 

V roce 2011 dále uvede v premiéře takové trháky jako je nejnovější zpracování legendárního románu Otfrieda Preuβlera „Krabat- čarodějův učeň", britskou fantasy „Zaslaná pošta" (Going Postal) podle románu kultovního spisovatele Terryho Pratchetta, na Oscara nominovaný film „Evil – zlo mezi námi" (Ondskan), válečný velkofilm v koproduci České republiky – Dánska a Německa „Plamen a Citron" (Flammen & Citronen) a spoustu dalších komerčně úspěšných i oceněných filmů.

Krabat, čarodějův učeň 

Až doteď byl Blu-ray formát výsadou pouze těch majetnějších filmových nadšenců. Díky počinu společnosti Filmpark by se Blu-ray mohl zabydlet i v běžných domácnostech a pravděpodobně nyní začne jeho masivní rozšíření.

„Dle našeho názoru je správnou věcí zpřístupnit nové technologie široké veřejnosti. A při ceně 199 Kč za Bluray film je díky nám dostupná opravdu pro každého. Jedná se o nejlevnější Blu-ray novinky na světě a jsme na to hrdí" dodává Křivánek.

Více informací o vydávaných titulech získáte na webu http://www.blurayedice.cz/

O společnosti Filmpark s.r.o.

Filmpark s.r.o. – přední český distributor premiérových DVD a Blu-ray filmů který na českém a slovenském trhu působí od roku 2005 pod zavedenou značkou DVDedice, nově zavádí značku BLU-RAYedice.

Pro své filmy zajišťuje vlastní, vysoce kvalitní český dabing ve spolupráci s nejlepšími českými dabéry.

Filmpark, s.r.o. je provozovatelem největšího e-shopu s DVD filmy v České republice http://www.dvdedice.cz/ a dále mimo jiné provozovatelem stránek „DVDedice distributor" http://www.dvd-edice.cz/, http://www.dvd-recenze.cz/, http://www.dvdmagazin.cz/, a dalších.

Od 22.2.2011 spustil nové stránky http://www.blurayedice.cz/ s exkluzivní nabídkou Blu-ray filmů za 199 Kč.

Jako jediný distributor v ČR uvádí filmy opravdu ze všech koutů světa: USA, Kanada, Francie, Rusko, Polsko, Dánsko, Finsko, Velká Británie, Švédsko, Filipíny, Čína, Česko, Mexiko, Německo, Norsko, Itálie, Turecko ad.

Filmpark, s.r.o. má více jak 500 tisíc zákazníků a na stránky provozované touto společností zavítalo více jak 7 miliónů unikátních návštěvníků.

Co k tomu dodat… Plány velké, leč některá argumentace je podle mého silně diskutabilní. Za devět korun se dají DVD sice opravdu koupit, ale jedná se o výprodej totálních šuntů a několikaletých ležáků. Boom podle mého neovlivnilo zlevnění DVD přehrávačů, nýbrž novinové pošetky, kdy se jednotliví vydavatelé začali předhánět ve snaze maximalizovat své zisky. A že by se obdobná situace opakovala s BR? Kolik z Vás vyhodí svůj funkční DVD přehrávač, aby místo něho koupili BR? Kolik z vás má ve svém počítači či NTB BR mechaniku? A hlavně, vzpomeňte si, jaké tituly začaly vycházet tehdy na DVD za pár fufníků a jaká má být nabídka BR? Ano, BR skutečně stojí pět stovek, ale jaká je nabídka… A nevím jak kdo, ale v současné době moje rozhodnutí o koupi titulu velmi, velmi ovlivňuje fakt, zda na DVD jsou či nejsou „divácky nezajímavé bonusové materiály" a „jazykové mutace". Stále nemůžu pochopit, jak může být ekonomicky výhodnější vyrábět novou, odoperovanou mutaci titulu, který byl původně tímto vším vybaven… Počkáme si tedy, jak dlouho ona hrdost vydrží…