Eusebius – Smrt přišla brzy

Eusebius nabídne z katalogu MagicBoxu v pátek 11. března 2011 televizní kriminální drama Smrt přišla brzy. Cenu předpokládejme 69,- Kč. Mladí a zamilovaní… s vraždou na krku. Skutečný příběh o vraždě a trestu.

V patnácti letech už toho má Amanda Sue Bradly za sebou víc než dost. Dívka zneužívaná otčímem, od které se vlastní matka odvrátila, utíká z domova. Navzdory samotě a strachu je odhodlaná přežít a najít chybějící porozumění. Brzy se ale stává obětí pasáka Billyho a její už tak dost problematický život se dál zamotává. Jedné noci se noví partneři opojení drogami a alkoholem vydávají na divokou jízdu, která končí vraždou. Důkazy proti Amandě jsou přesvědčivé a brutalita spáchaného zločinu ji navíc zařadila mezi dospělé vrahy. Verdikt "vinna" by tak pro ni znamenal smrt.

 

Film je volně inspirován příběhem Attiny Marie Cannadayové, která společně s Davidem Grayem a Dawnem Bushartem zastřelila Ronalda Wojcika v Harrison County ve státě Mississippi 3. června 1982.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Necelých 60 procent imdb.com, rottentomatoes.com ani ne 50, csfd.cz přes 70: Trochu utahané depresivní drama, v němž Juliette snadno zastínila tehdy ještě neznámého Brada.

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1990

Délka: 88 minut (1:28:03)

Původní název: Too Young to Die?

Světová premiéra: 26. února 1990 – USA

Režie: Robert Markowitz

Scénář: David Hill, George Rubino

Produkce: Timothy McFlynn, Paul Alan Mones, Robert M. Sertner, Frank von Zerneck, Susan Weber-Gold, Julie Anne Weitz

Hudba: Charles Bernstein

Kamera: Eric Van Haren Noman

Střih: Harvey Rosenstock, Eric A. Sears

Kostýmy: Shari Feldman

Společnost: Frank & Bob Films II / Von Zerneck Sertner Films

Natáčeno: Taft, California, USA

Účinkují: Michael Tucker (Buddy Thornton), Juliette Lewis (Amanda Sue Bradleyová), Brad Pitt (Billy Canton), Alan Fudge (D. A. Mark Calhoun), Emily Longstreth (Jean Glessnerová), Lauri O’Brien (Wanda Bradley Sledgeová), Yvette Heyden (Annie Meachamová), Tom Everett (soudce Harper), Michael O’Keefe (Mike Medwicki), Dean Abston (Harvey Sledge), J. Stephen Brady (Brian), Mark Davenport (Mickey), Lew Hopson (Star), Annabelle Weenick (Birdie Jewelová), Charles C. Stevenson Jr. (pastor), Charles David Richard (Billings), Hank Stone „Woessner" (šéf), Tim De Zarn (patron), Jeremy Bailey (policista), C. W: Hemingway (obsluha benzínky), Taylor Fry (Sally), Bradley Pierce (Web), Don Pugsley (policista), James Schendel (porotce), Redmond Gleeson (vrátný), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 1.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: vychází na DVD