Intervideo – K-9000

Na pátek 11. března 2011 je připraven další z titulů portálu Intervideo, zřejmě za 69,- Kč se objeví televizní sci-fi krimi K-9000. Kde je justice bezmocná…pomsta nezná hranice.

Skupina najatých žoldáků vnikne do střežené výzkumné laboratoře zabývající se pokusy na zvířatech a ukradne psa, do kterého je instalován počítačový systém umožňující spojení mezi zvířetem a člověkem. Detektiv vyšetřující loupež nachází doktorku, jež jako jediná přežila útok žoldnéřů. Se zabijáky v zádech se dostanou na stopu odcizeného subjektu, ale při útoku žoldnéřů je detektivovi omylem implantován mikročip umožňující mu komunikovat se psem. Pes se stává detektivovým parťákem a vydávají se spolu osvobodit zajatou doktorku a zničit zločince.

 

I když hudbu tvořil náš slavný rodák, úspěchu jiného jím zhudebněného televizního díla tento titul nedosáhl, hodnocení na imdb.com pod 50 procenty, rottentomatoes.com 38 a csfd.cz bez komentáře 58: Vypadá to jako ze zlaté éry televizních podivností 80tých let. Takový mix Smrtonosné zbraně a Miami Vice, kde komické prvky zastiňuje násilí. Pokud nepovažujete za humor psa se slunečními brýlemi, ani se nedívejte.

Zadní strana 

Žánr: Krimi / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 96 minut

Původní název: K-9000

Světová premiéra: 1. července 1991 – USA

Režie: Kim Manners

Scénář: Steven E. de Souza, Michael Part

Produkce: Steven E. de Souza, J. Rickley Dumm, Charles W. Fries, Michael Part

Hudba: Jan Hammer

Kamera: Frank Raymond

Střih: J. P. Farrell

Kostýmy: Judy B. Swartz

Společnost: De Souza Productions / Fries Entertainment

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Chris Mulkey (Eddie Monroe), Catherine Oxenberg (Aja Turnerová), Dennis Haysbert (Nick Sanrio), Dana Gladstone (kapitán DeLilloová), Jerry Houser (Ninerův hlas), Judson Earney Scott (Anton Zeiss), Anne Haney (paní Wiffingtonová), Tom McFadden (Banks), David Renan, Ivan E. Roth (Danny), Rick Aiello (číšník), Ted Barba (obchodní agent), Jim Burk (Zeissův muž), Jason Corbett (Zeissův muž), Kenny Endoso (Zeissův muž), Ed Evanko (Butler), Mitch Hara (Dijon), Jeff Imada (Zeissův muž), Jim Ishida (Rocky Araki), Waldemar Kalinowski (Zeissův doktor), Henry Kingi (Zeissův vymahač), Fred Ottaviano (pracovník v docích), David Perna (Zeissův muž), Patricia Raymond (žena z charity), Nicholas Shaffer (Zeissův technik), Sammy Thurman (majitel obchodu), Charles Walker (Johnson), Danny Weselis (Diaů), Steve Whiteford (číšník), Deborah Wilkes (zdravotní sestra), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus:

Technická kvalita filmu odpovídá stáří archivu.