DVD edice – 20 let poté

DVD edice nabízí v pondělí 9. února 2009 sci-fi 20 let poté za 49,- Kč. Po výbuchu bomb. Po morové ráně. Předtím, než přišlo neznámé. Jediná dívka čelí apokalyptické budoucnosti lidstva.

Apokalyptická budoucnost. Je tomu již dvacet let, co jaderné exploze málem vyhladily lidstvo, které je na pokraji vymření. Ti, co se zachránili, žijí v podzemí a nad pokračováním lidského rodu visí velký otazník.

Sarah je obyčejná dívka, která otěhotní – po patnácti letech je tak prvním člověkem, který by mohl počít další pokolení. Ale dříve než Sarah porodí svého potomka, musí cestovat za hranice Jižního koridoru, skrze nehostinnou krajinu, přes zakázané pustiny a zdecimovaná města. Pomocí radiostanice se spojí s dalšími, co přežili. Bohužel, ne všichni mají dobré úmysly. Skupina tak musí nejen stanovit nové hranice, ale také čelit nečekanému zlu a zachránit tak budoucnost lidstva.

Imdb.com 33 procent, csfd.cz 14: Neuvěřitelně nudný paskvil. Absolutní poprava dobrého nápadu. Režisér asi někde na ulici zaslechl cosi o filmu Potomci lidí…

Žánr: Drama / Fantasy / Sci-fi  

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 92 minut

Původní název: 20 Years After

Světová premiéra: 6. března 2008 – USA (George Lindsey UNA Film Festival)

Režie: Jim Torres

Scénář: Ron Harris, Jim Torres

Produkce: Anthony Balch, Donna Brower, D. Scott Lumpkin, Holly Murray, Derek Thornton, Susannah Torres

Hudba: John Heitzenrater, Chris Johnson

Kamera: William ‚Bill‘ Sweikart

Střih: Jim Tores

Kostýmy: Ron Harris

Kostýmy: Ludwig Schlepegrell

Společnost: Kooroc Films

Natáčeno: Fayetteville, Tennessee, USA / Huntsville, Alabama, USA

Hrají: Azura Skye (Sara), Joshua Leonard (Michael), Nathan Baesel (David), Reg E. Cathey (Samuel), Diane Salinger (Margaret), Dan Beene (Quincy), Deborah Duke (paní Codayová), Shannon Eubanks (slečna Mynardová), Aaron Hendry (Pierre), Khadijah (Delinda), Malika (Dilcy), Amelia Rose Onuszknycz (mimino), Phil Parker (Harvey), Graham Roden (Allen), Charlie Talbert (Janus), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: fotogalerie, trailery