Filmexport Home Video – Sedm smrtelných hříchů 1 – Pýcha a Závist

Nejprve něco málo o Tajemství skvělého sexu, dokonce i v těhotenství, k tomu ještě moderní milování, a nakonec, abychom věděli, zač je toho loket, Filmexport Home Video od pondělí 28. března 2011 zahajuje novou kolekci. DVD s názvem Sedm smrtelných hříchů 1 – Pýcha a Závist bude v digipackovém balení ke koupi za 99,- Kč.

Na 3 DVD postupně vyjde: Pýcha, Závist, Obžerství, Smilstvo, Hněv, Lakomství, Lenost.

1. Pýcha (epizoda 7: Pride)

Dante Alighieri označil pýchu za nejhorší ze všech hříchů, neboť je hříchem samotného Satana. Zatímco Bible i řecký filosof Sokrates shodně pýchu zavrhli, staří Římané a Vikingové z ní učinili největší ctnost. Třebaže právě pýcha je považována za příčinu Satanova pádu, nejznámější příběh o osudu padlého anděla v Bibli nenajdeme. Kde tedy hledat kořeny tohoto hříchu?

2. Závist (epizoda 2: Envy)

Středověký filosof a světec Tomáš Akvinský prohlásil, že ti, kdož se provinili hříchem závisti, si libují v neštěstí druhých. Dante Alighieri popsal závistivce jako hříšníky, jejichž trestem jsou zašité oči, neboť se radovali z utrpení druhých. Závist byla a je prapůvodcem vražd, revolucí i pádu celých říší. Je možné, že by se v dnešním moderním světě, jemuž vládne dokonalý image, proměnila závist z hříchu ve ctnost?

Cyklů s tímto názvem je víc než dost, ale podle některých zdrojů by se mělo jednat o tento opět v pořadí silně přemíchaný pořad, který je podle mála dostupných obrázků kreslený:

Žánr: Dokument / Historický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Původní název: Seven Deadly Sins: Pride, Envy

Délka: 100 minut

Režie: Geoffrey Sharp, Tim Evans

Scénář: Brittany Graham

Produkce: Douglas Cohen, Louis Tarantino, Brittany Graham, Vincent Lopez, Russell McCarroll, Tim Evans, Lisa Insana

Hudba: Eric Amdahl

Kamera: Ken Stipe

Střih: Paul Kavadias

Kostýmy: Kathryn Shemanek

Společnost: Flight 33 Productions / History Channel

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: žádný