Hollywood Classic Entertainment – Na útěku

Hollywood Classic Entertainment s logem Nedělního Blesku na konci týdne 27. března 2011 za 59,- Kč má v edičním plánu ruské drama Na útěku. Zabili mu ženu. Uznali ho vinným. Musí najít skutečného vraha!

Život mladého lékaře Jevgenije Vetrova ještě včera vypadal téměř dokonale: měl peníze, perfektní postavení, respekt kolegů – a především lásku. Zdá se však, že někdo mu jeho úspěch nepřál. V den, kdy uzavře významný kontrakt na výstavbu zdravotnického centra s americkým investorem, je zabita jeho žena.

Policie jej shledá hlavním podezřelým. Vetrov je odsouzen k mnohaletému vězení, které má strávit na Sibiři. Během transportu vlakem se mu však podaří utéct a vrací se do Moskvy, aby našel skutečného pachatele.

 

Končalovského film svou zápletkou připomene Uprchlíka (1993, r. Andrew Davis) s Harrisonem Fordem v hlavní roli. Že by však šlo o jeho ruský remake, režisér popřel, inspiroval se povídkou Olega Pogodina. Své vyprávění situuje do světa "bohatých a krásných", ale dbá na určitou psychologickou hodnověrnost svých postav.

Imdb.com 55 procent, csfd.cz 66: Vypjatější, krvavější, nudnější Uprchlík. Amerika z ruské kuchyně, syn slavného otce na nadarmo léta točil v Hollywoodu.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Drama / Krimi / Thriller

Země původu: Rusko

Rok vzniku: 2005

Délka: 117 minut

Původní název: Побег / Pobeg

Režie: Jegor Končalovskij

Námět: Oleg Pogodin

Scénář: Sergej Astachov, Dmitrij Kotov

Produkce: Sergej Danieljan, Ruben Dišdišjan

Hudba: Viktor Sologub

Kamera: Anton Antonov

Střih: Alexandr Čupakov

Kostýmy: Jelena Timošenkova

Společnost: Studio PS TVC / Central Partnership

Natáčeno: Moskva, Rusjo / Nižnij Novgorod, Rusko / Valdaj, Rusko

Hrají: Jevgenij Mironov (Jevgenij Vetrov), Alexej Serebrjakov (Pachomov), Andrej Smoljakov (Topilin), Viktorija Tolstoganova (Irina), Sergej Gabrjeljan (Škil), Alexandr Mochov (průvodce), Jurij Beljajev (otec Iriny), Ljubov Tolkalina (Taťána), Sergej Astachov, Alexandr Novin, a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 rusky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: