Hollywood Classic Entertainment – Cesta smrti

V edičních plánech v edici FilmPremiéra společnosti Hollywood Classic Entertainment v pátek 1. dubna 2011 figuruje za 99,- Kč film Cesta smrti. Jsme opět bez oficiálních podkladů, z jiných zdrojů lze ale zjistit, že se jedná o novou Seagalovku z katalogu SPI International. Měl povinnost chránit, on však žádá pomstu! Drsná akce a brutální přestřelky.

Tvrdý agent Interpolu Samuel Axel je přidělen do východoevropské jednotky, která se zabývá obchodem se zbraněmi a drogami procházejícím přes Balkán. Má naoko obchodovat a získávat informace o různých mafiánských organizacích.

Zatímco vyšetřují ruského obchodníka se zbraněmi, jeho tým je chycen v krvavé pouliční válce mezi gangem Cikánů a Rusů, které vede ke smrti jednoho člena týmu, který umírá Samuelovi přímo před očima. Navzdory všem příkazům se s tím nehodlá smířit a poháněn pomstou nás zavede na akční napínavou podívanou, zatímco se mstí za smrt svého přítele.

Kolem 40 procent: Už několik let pořád to samé a stále stejně slabé. I když s ohledem na některé předchozí kousky je to vlastně docela slušný průměr.

Zadní strana 

Žánr: Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 92 minut

Původní název: Born To Raise Hell

Světová premiéra: 18. října 2010 – Velká Británie

Režie: Lauro Chartrand

Scénář: Steven Seagal

Produkce: Binh Dang, Phillip B. Goldfine, Jeff Green, Joe Halpin, Vlad Paunescu, Benjamin Sacks, Steven Seagal

Hudba: Michael Neilson

Kamera: Eric J. Goldstein

Střih: Trevor Mirosh

Kostýmy: Ana Maria Cucu

Společnost: Steamroller Productions / Voltage Pictures

Natáčeno: Bukurešť, Rumunsko

Hrají: Steven Seagal (agent Samuel Axel), Dan Badarau (Dimitri), Darren Shahlavi (Costel), D. Neil Mark (Steve), George Remes (Ronnie), Claudiu Bleont (Sorin), Calin Puia (Christian), Cosmina Pasarin (Nina), Alexandra Coman (Dorina), Irina Antonie (manželka), Karl Baker (Adrian), Constantin Barbulescu (Gall), Elias Ferkin (Rafi), Florian Ghimpu (manžel), Zoltan Butuc (Dada), Stefan Iancu (syn Dimitriho), Ioan Ionescu (Darius), Oana Jidoveanu (Tatia), Madalina Mariescu (Tami), Marius Chivu (Vlad), Alin Olteanu (cyklista), Izabela Onicioiu (Rachel), Silvia Stanciu (manželka Dimitriho), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný