Bontonfilm – Hellboy

Bontonfilm v edici Cinema Club v pátek 1. dubna 2011 nabídne pekelné stvoření na straně dobra a Karla Rodena v jedné z jeho nespočetných záporných rolí ve zfilmovaném komiksu Hellboy za 99,- Kč. Není tak jednoduché ho zastavit…

Zrodil se v plamenech pekla, ale má být poslední nadějí na záchranu lidstva. Hellboy a nejstrašnější síly zla rozpoutávají peklo na Zemi!

Hellboy byl během druhé světové války přivolán na Zemi šíleným Grigoriem Rasputinem ve spolupráci s gestapačkou Ilsou a maskovaným zabijákem Kroenenem, aby se stal poslem apokalypsy. Ze spárů nebezpečných zločinců jej však zachránil zakladatel tajného Úřadu pro výzkum paranormálních jevů profesor Broom, který jej poté vychoval jako svého vlastního syna a pomohl mu rozvinout jeho výjimečné schopnosti. Hellboy se navzdory svému temnému původu zařadil k bojovníkům na straně dobra.

 

V Ú.V.P.J. se Hellboy stal součástí zvláštní rodiny, do níž kromě něj a Brooma patří také telepatický "mořský muž" Abe Sapien a půvabná Liz Shermanová, která disponuje schopností pyrokineze. Všichni dohromady jsou využíváni při mimořádných operacích FBI a tvoří hlavní obrannou linii před Rasputinem, který chce získat Hellboye zpět do své moci a využít jeho sil, aby mohl rozpoutat Armageddon.

Kolem 70 procent: Zábavná oddychová podívaná plná hlášek, akce, dobrých hereckých výkonů a výborné atmosféry.

Zadní strana předchozího vydání 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 20044

Délka: 116 minut

Původní název: Hellboy

Světová premiéra: 30. března 2004 – USA, Los Angeles

Kinopremiéra v ČR: 9. září 2004

Režie: Guillermo del Toro

Námět: Mike Mignola (komiks)

Scénář: Peter Briggs, Guillermo del Toro

Produkce: Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Mike Mignola, Patrick J. Palmer, Mike Richardson

Hudba: Marco Beltrami

Kamera: Guillermo Navarro

Střih: Peter Amundson

Kostýmy: Wendy Partridge

Společnost: Revolution Studios / Lawrence Gordon Productions / Starlite Films / Dark Horse Entertainment  

Natáčeno: Praha, Česká republika

Hrají: Ron Perlman (Hellboy), John Hurt (Trevor ‚Broom‘ Bruttenholm), Selma Blair (Liz Shermanová), Rupert Evans (John Myers), Karel Roden (Grigori Rasputin), Jeffrey Tambor (Tom Manning), Doug Jones (Abe Sapien), Brian Steele (Sammael), Ladislav Beran (Karl Ruprecht Kroenen), Biddy Hodson (Ilsa Haupsteinová), Corey Johnson (agent Clay), Kevin Trainor (mladý ‚Broom‘), Brian Caspe (agent Lime), James Babson (agent Moss), Stephen Fisher (agent Quarry), Garth Cooper (agent Stone), Angus MacInnes (seržant Whitman), Jim Howick (desátník Matlin), Mark Taylor (řidič nákladního auta), Daniel Aarsman (dítě), Bettina Ask (dítě), Alvaro Navarro (dítě), Emilio Navarro (dítě), Rory Copus (dítě), Tara Hugo (doktorka Jenkinsová), Richard Haas (doktor), Andrea Miltner (doktorka Marshová), Jo Eastwood (pacient), Charles Grisham (stráž v muzeu), Jan Holíček (stráž v muzeu), Jeremy Zimmerman (ochranka), Monty L. Simons (sanitář), Pavel Cajzl (průvodce), Andrea Stuart (dívka s kočkou), William Hoyland (Von Krupt), Millie Wilkie (mladá Liz), Mike Mignola (rytíř), Guillermo del Toro (chlapík v kostýmu draka), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky

Titulky: česky, anglicky, turecky

Obraz: černobílý PAL 16:9 (1,85:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: komentář herců a filmových tvůrců, DVD-ROM, DVD komiksy, záběry z natáčení