Vapet – Můj otec Mengele

Vapet v pondělí 18. dubna 2011 nabídne drama Můj otec Mengele v digipacku za 99,- Kč. Film podle knižní předlohy na základě skutečného příběhu.

Píše se rok 1977 a Hermann, syn nejhledanějšího muže na světě, nacistického sadisty a válečného zločince, se rozhodne najít otce, kterého nikdy neviděl.

 

Potisk DVD 

 

Po dlouhé tajné plavbě do zapadlé vesnice kdesi v Jižní Americe stojí Hermann konečně tváří v tvář svému otci. Od malička věřil, že Josef Mengele, známý jako „anděl smrti", je monstrum. S překvapením ale zjišťuje, že je to charismatický, kultivovaný muž, který chce za svou minulostí udělat tlustou čáru. Co bude dál? Vydá Hermann svého otce spravedlnosti nebo mu pomůže?

 

 

Josef Mengele (*16. březen 1911, Günzburg, Německo – +7. únor 1979, Bertioga, Brazílie), jehož jméno podle zahraničních materiálů ve filmu, ostatně stejně jako v původním názvu, ani jednou nezazní, byl německý lékař SS, který během druhé světové války na vězních v koncentračním táboře Osvětim prováděl morbidní a sadistické experimenty. Osobně poslal přes 400 000 vězňů do plynové komory. Po válce utekl z Německa a žil skrytě za hranicemi až do své smrti v Brazílii (dostal infarkt či křeč při plavání, okolnosti smrti nejsou zcela jasné), kde byl poté identifikován na základě testů DNA.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Na imdb.com těsně pod 70 procent, na csfd.cz 80 bez komentáře: Hermann, kterého v mládí šikanovali všichni okolo, aniž by cokoliv chápal, v dospělosti zjišťuje, čím byl jeho otec. Má šanci vycestovat do Jižní Ameriky a poprvé se setkat s tím, kdo je jeho otcem – chce ho konfrontovat s minulostí, a touží po odpovědích, které neexistují… Může být rodinné pouto silnější než dosavadní žebříček hodnot? Může být spravedlnost vykonána synem na vlastním otci? Má informovat policii, že jeden z největších masových vrahů 20. století je živý a zdravý, nebo mlčet, protože by zradil svého otce?Hestonův poslední herecký výkon je bravurní, i když byl v době natáčení už velmi nemocný, vytvořil pozoruhodnou roli.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: Itálie / Brazílie / Maďarsko

Rok vzniku: 2003

Délka: 109 minut (1:47:58)

Původní název: My Father, Rua Alguem 5555

Světová premiéra: 18. května 2003 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Egidio Eronico

Námět: Peter Schneider (román "Vati")

Scénář: Egidio Eronico, Antonella Grassi, Fabio Carpi, Peter Schneider

Produkce: Walkiria Barbosa, Marc Bechar, Iafa Britz, Roberto Buttafarro, Marisa Grieco, Gherardo Pagliei, Marco Quintili, Elisabetta Riga, Jaime A. Schwartz, Aron Sipos, Gian Paolo Varani

Hudba: Riccardo Giagni

Kamera: János Kende

Střih: Raimondo Aiello

Kostýmy: Bia Salgado

Společnost: Gam Film S.r.l. / Total Entertainment / Focus Film Filmproduction & Distribution

Natáčeno: Belém, Pará, Brazílie / Budapešť, Maďarsko / Manaus, Amazonas, Brazílie / Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brazílie

Hrají: Thomas Kretschmann (Hermann M.), Charlton Heston (otec Josef Megele), F. Murray Abraham (Paul Minsky), Thomas Heinze (Robert S.), Denise Weinberg (Magdalena Weinertová), Odilon Wagner (Wolfgang Weinert), Camilo Beviláqua (Jens Keitel), Petra Maria Reinhardt (mladá Hermannova matka), Marit Nissen (mladá teta Lotte), Ivan de Almeida (policista), András Stohl (Werner M.), Aron Sipos (Hörst Baumann), Ida Gomes (stará židovka na hřbitově), Debbie Javor (stará teta Lotte), Marcos Breda (Samuel Lifton), Marc Achille Recchia (Gregor Hengelhard), Odenir Fraga (Gilberto Riva), Francis (Tania), Kate Lyra (americká korespondentka), Hans Laurentain (německý korspondent), Breno Moroni (brazilský korespondent), Maria Ceiça (novinářka), Marc Bechar (novinář), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: pouze upoutávky na další DVD na začátku disku