Vapet pro každého – Temný úsvit

Máme tu další návrat do osvědčených béčkových vod, kde tahákem má být jméno vysloužilé akční hvězdy. Vapet v úterý 19. dubna 2011 nabízí v ediční řadě Pro každého film Temný úsvit v digipacku za 69,- Kč.

Rosario, významný mexický politik a bojovník proti mafii, je brutálně zavražděn na večírku bankéře Roberta Mainwaringa na ranči Santa Fé. Roberta z ranče unesou a jeho zoufalá manželka Constance hledá pomoc. Vybrala si toho nejlepšího detektiva a bývalého policistu Jacka.

Potisk DVD 

Společně se vydávají na cestu do Mexika, kam vedou stopy zmizelého manžela. Zde ale oba zjistí, že Rosario vedl dvojí život. Vlastník solných dolů je totiž zapletený se státními úřady. Začíná jít do tuhého. Jacka pronásleduje tajemný zabiják zvaný Chaparro, kterého zná možná líp než sám tuší… Je to ve skutečnosti Jackův bývalý kolega ze speciálních jednotek. Jack se zaplétá do špinavé hry, kde není na první pohled jasné, kdo je spravedlivý a kdo je zločinec…

Hodnocení na imdb.com 40 procent, csfd.cz 47: I jako milovník špatných filmů musím zodpovědně prohlásit, že to není nic moc. Nejhorší je, jak film bere sám sebe smrtelně vážně, na což nemá ani scénář, ani rozpočet. Ani tu brokovnici nebyli schopni uříznout, i když o ní pořád mluví jako o upilované… Nepomůže ani sem tam nějaká nahota, a ani ta striptérka není nic moc.

Zadní strana 

Žánr: Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 99 minut

Původní název: Black Dawn

Režie: John De Bello

Scénář: John De Bello

Produkce: Michael Bard Bayer, Phil Botana, Suzanne Dean, Scott Vandiver

Hudba: David Helpling, John Munoa

Kamera: Thom Owens

Střih: Chuck S. Diehl

Kostýmy: Yvette Correa

Společnost: Brimstone Entertainment LLC / Kilkanin Productions / KT Entertainment / Four Square Productions

Natáčeno: Borrego Springs, Kalifornie, USA / San Diego, Kalifornie, USA

Hrají: Lobo Sebastian (Pablo Lozano), Antonio Ramos (Lozanův poručík), Tony Colitti (Ramon Rodriguez), Elvia Hernandez (Marie), Marco Rodríguez (Chapparo), Catherine Lazo (Constance Mainwaringová), Ryan MacDonald (Robert Mainwaring), Armando Guerrero (Julio Rosario), Becky Storey (Carolyn Wingateová), Christine Kludjian (Elena), Patrick St. Esprit (kapitán Mcnichols), Lorenzo Lamas (Jake Kilkanin), Wrangler (Hey You!), Mariachi Del Mar (Mariachi), George ‚Buck‘ Flower (opilý muž), Garret Pearson (Luis Flores), Travis McKenna (Bobby Blue), Shauna Sand-Lamas (Thumper), Charles Rahi Chun (Koichi Tamura), Philip Sousa (starý imigrant), John Munoa (Coyote), John De Bello (Charles White), Suzanne Dean (policistka), Michael Bard Bayer (policista), Jerry Hardin (Papa Joe Kiley), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: