MediaWay – Vlaďka a taťka – Hádanky 2

Nosič CD byl primárně určen pro audio. Formát VCD, tedy video CD, byl jakýmsi předchůdcem DVD. Vzhledem k použité kompresi (MPG-1) není na celovečerní filmy z hlediska dnešních nároků na kvalitu příliš vhodný, ale pro krátkometrážní záležitosti je přímo ideální. Mnoho věcí ale dnes již na tomto médiu dnes nevychází, jednou z mála je série Vlaďka a taťka. Část nazvaná Hádanky 2 vyšla dnes, v sobotu 7. června 2008. Cena 30,– Kč.

Z hlediska výrobních nákladů vyjde možná použití VCD stejně jako DVD, ale aspoň nedojde k situaci, kdy třeba 70% procent média je nezaplněno. Na druhou stranu vzhledem k tomu, jak utichá díky vítězství Blu-Ray válka formátů a díky tomu postupně dochází ke zlevnění tohoto média budoucnosti, stane se možná VCD brzy archaickou záležitostí a tudíž sběratelským předmětem.
Tak to byla jen krátká úvaha technického rázu úvodem. O seriálu pro děti Vlaďka a taťka už na těchto stránkách bylo napsáno snad vše, a tak základním posláním tohoto krátkého textu je prostě informace, že titul vyšel, a víc už to nemá smysl rozvádět. Pokud se chcete o seriálu dozvědět víc, pak čtěte tady.