DVD edice Neděle – Byl jednou jeden polda 2

Sobotní nabídku „obohatí“ další titul edice Neděle z produkce společnosti Schwarzkopf. 7. června 2008 to bude Byl jednou jeden polda II v ceně 42,– Kč. Pokračování úspěšné policejní komedie o českých policajtech a neobvyklých praktikách svérázného majora s podtitulem Major Maisner opět zasahuje! Film, který si na webu vysloužil divácký ohlas, shrnutý do jediného slova – odpad.

Major Maisner, velitel české policejní školy, je v druhém dílu vypovězen ze Spojených států jako nežádoucí osoba. Jeho ztřeštěné metody totiž zcela rozložily newyorskou policii, ani mafie si s ním nevěděla rady…

Vše začíná na pražském letišti, kam američtí agenti dopravili v želízcích majora Maisnera vyhoštěného ze Spojených států. Je českým ministrem vnitra degradován a vrací se do svého působiště, Střední policejní školy, v hodnosti poručíka. Jeho funkci velitele školy převzal čerstvě povýšený kapitán Hrubec, který Maisnera nesnáší. Maisner se ve škole shledá s bývalými studenty, kteří tu teď vyučují. Všichni jej vítají s nadšením a všichni od něj dostanou nějaký dárek. Zatímco psycholožka Kudláková, kterou přitahují velitelské typy, ztratila o degradovaného Maisnera zájem a vášnivě teď miluje Hrubce, pozornost na něj zaměří Boženka Vinklářová, která se rozešla s cikánem Štefanem a učí teď na škole daktyloskopii. Maisner vypráví, jak v Americe skočil z mrakodrapu, aby se ubránil návrhům Simony Ptáčkové. Také vypráví o tom, že dívku vyhodili v USA od policie. Simona teď provází po Praze americké turisty. Mezi nimi je i podezřelá trojice tvořená uhlazeným Profesorem, jeho tlustou pomocnicí Ofélií a mladý gangster.

Maisner není pronásledován jen ženami, ale také onou podezřelou trojicí, vedenou Profesorem. Chtějí po Maisnerovi počítačový čip, který nevědomky propašoval ze Spojených států. Major však dá pašerákům najevo svůj nezájem, protože z nich má menší strach než z žen a jejich milostných intrik. Jak už to ovšem v podobných komediích bývá, vše směřuje v lavině více či méně bláznivých a vtipných epizod k závěru, ve kterém je major Maisner opět povýšen.

Žánr: Komedie
Země původu: Česká republika
Rok vzniku: 1997
Délka: 75 min.
Premiéra v kinech ČR: 30. ledna 1997
Režie: Jaroslav Soukup
Scénář: Jaroslav Soukup, Miroslav Vaic, Jaroslav Vokřál
Produkce: Antonín Suchánek
Hudba: Zdeněk Barták ml., Taxmeni
Kamera: Vladimír Holomek
Hrají: Ladislav Potměšil (major Maisner), Jaroslav Sypal (kapitán Hrubeč), Ivan Gübel (nadporučík Kuře), Jana Synková (psycholožka Kudláková), Petra Martincová (Boženka), Miroslav Moravec (náměstek ministra vnitra), Václav Mareš (ministr vnitra), Rudolf III. Hrušínský (patolog Slavíček), Simona Krainová (Simona Ptáček, kapitán FBI), Viktor Vrabek (Profesor), Hana Gregorová (Ofelie), Rudolf IV. Hrušínský (Robert), Pavel Galan (Jihoameričan), Radka Stupková (sekretářka náměstka), Jan Hraběta (zřízenec na patologii), Eduard Pergner (úchyl-odhalovač), Tomáš Matonoha (Indián), Rafael Pražák (Košíkář), Miroslav Nohýnek, Oldřich Navrátil (učitel), Eva Kuszniruková, Jaroslav Vokřál, Kateřina Kašparová.

Druhý díl této (dle mínění distributora) osobité crazy komedie opět získal Hlavní cenu na Festivalu české filmové komedie 1997.

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky
Titulky: česky
Obraz: 4:3
Bonus: nic
Typ disku: DVD5

© 1997 NOVÝ OCEÁN s. r. o.

Příbuzné texty:
• Byl jednou jeden polda 1