Vapet pro každého – Obyčejný spratek

Vapet se (konečně) vrací do vod asijských mlátiček a v úterý 3. května 2011 nabídne v ediční řadě Pro každého film Obyčejný spratek v digipacku za 69,- Kč. Slogan je sice poněkud velkohubý, ale hodnocení je víc než příznivé. Bojový nášup s krvavými scénami prostě nesmíte propásnout!

Leung Chang, rozmazlený synáček bohatého obchodníka, si o sobě myslí, že je tím největším kung-fu mistrem pod sluncem. Vrhá se do každého sporu hlava nehlava, jenže ve skutečnosti jeho bojové umění nestojí za nic. Jeho otec totiž podplácí každého protivníka, jen aby se jeho drahému synáčkovi nic nestalo.

 

Obrazovka z DVD 

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Jednou však Chang narazí na Leung Yee Taie, skutečného mistra kung-fu, a dostane pěknou nakládačku. Spolkne hořkou chuť porážky a rozhodne se přesvědčit Taie, aby se stal jeho mistrem. Jejich putování je prošpikováno souboji s působivou akrobacií, přehlednými kung-fu chvaty i karate údery.

Potisk DVD 

Hodnocení na imdb.com 75 procent, csfd.cz 87: Propracované choreografie, slušný scénář, špičkové souboje, výborní herci, nečekaný příděl krve.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Komedie

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1981

Délka: 105 minut (1:44:58)

Původní název: Bai ga jai

Světová premiéra: 22. prosince 1981 – Hong Kong

Režie: Sammo Hung Kam-Bo

Scénář: Sammo Hung Kam-Bo, Barry Wong, Jing Wong

Produkce: Raymond Chow, Leonard Ho

Hudba: Frankie Chan, Phil Chen

Kamera: Ricky Lau

Střih: Yao Chung Chang

Společnost: Golden Harvest Company / Paragon Films Ltd.

Hrají: Biao Yuen (Leung Chang), Ching-Ying Lam (Leung Yee-tai), Sammo Hung Kam-Bo (Wong Wah-bo), Frankie Chan (Ngai Fei), Lung Chan (Yee Tong-choi), Yau Hau Chan (Changův otec), Ching Po Chang (manažer operní herecké společnosti), Hei Chan (doktor), Wellson Chin (mistr Mun), Yuet Sang Chin (Changův učitel kung-fu), Fat Chung (pan Law), Wai-han Ho (Twiggy), Hoi San Lee (Changův učitel kung-fu), Wen Tai Li (mistr kung-fu), Ching Lin (Changova matka), James Tien (jednoruký muž), Yue Ting (úředník), Hsieh Wang (lord Sengge Rinchen), Dick Wei (pan Suen), Pai Wei (Au Ru-Kwai), Ma Wu (Iron Palm), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: pouze upoutávky na začátku DVD