Vapet – Drak z chrámu Šaolin: Bojovníci Šaolinu

Ve známém edičním plánu Vapetu se to sice začíná hemžit reedicemi, ale sem tam také dalšími premiérovými tituly asijské produkce. V pondělí 9. května 2011 další zářez z filmografie Jackieho Chana Drak z chrámu Šaolin: Bojovníci Šaolinu v digipacku za 99,- Kč. Celý film prošpikovaný do detailu propracovanými bojovými scénami a skvělým kung-fu!

Každým rokem se setkávalo osm mistrů ze Šaolinu na podzimním festivalu. Jednou, po mnoha dnech meditací a studií, vzali tito mistři všechny druhy umění kung-fu a vytvořili z nich novou bojovou techniku, kterou nazvali Osm kroků hada a jeřába. Všechny potřebné údaje o bojovém umění zaznamenali do knihy a svěřili ji do opatrování mistru Linovi. Aby zdůraznili nesmírný význam tohoto spisu, dali mistru Linovi, coby opatrovníkovi toho nejcennějšího a nejmocnějšího tajemství světa kung-fu, na znamení autority, dračí oštěp. Nedlouho nato všech osm mistrů záhadně zmizelo a s nimi i zmíněná kniha. V celé jižní Číně zavládl zmatek a chaos.

Potisk DVD 

O několik let později se objeví mladý bojovník Hsu Yin Fung, o kterém se říká, že vlastní ztracenou knihu. Není tedy divu, že se všichni snaží Hsua přemoci a knihu získat. Přicházejí ze všech koutů země, nejprve hrozí a pak se dají s Hsuem do boje, ten však dokonale ovládá styl hada a jeřába a všechny porazí.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Když jednou na trhu pomůže mladému žebrákovi, který ukradl trochu jídla, a zavede ho do hostince, vypadne mu z oděvu hledaná kniha. Brání se však nařčení, že by v horách zabil šaolinské mistry a knihu ukradl, sám pátrá po muži s jizvou na levém rameni. Ačkoli se musí bránit přesile, v následné velké bitvě všechny v hostinci s přehledem přemůže.

Obrazovka z DVD 

V chrámu se setká s milou Tang Pin Er, která samozřejmě také hledá knihu. A když jí Hsu odmítne knihu předat, musí se bránit jejímu útoku, kdy se nebezpečnou zbraní stává její flétna.

Obrazovka z DVD 

Objevují se další, v neposlední řadě také nepřítel nejhroznější, vůdce klanu Černého draka Chien-Tse, který se chce zmocnit bojového umění, s jehož pomocí by ovládl celý kraj. A každý z nich je ochoten udělat cokoli, aby knihu získal…

Přes 60 procent na imdb.com, na csfd.cz 74: Vzpomínka na doby, kdy Jackie ještě zdaleka nebyl hvězdou, a tady nemá ani komickou roli. Hutná porce chvílemi trochu monotónní akce potlačuje cokoli, co by se mohlo nazvat scénářem.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama

Země původu: Hong Kong / Taiwan

Rok vzniku: 1978

Délka: 102 minut (1:41:08)

Původní název: She hao ba bu / Snake & Crane Arts of Shaolin

Světová premiéra: 8. března 1978 – Hong Kong

Režie: Chi-Hwa Chen

Scénář: Hsin Yee Chang

Produkce: Shih Mei Chu, Li Hwa Hsu, Wei Lo

Hudba: Fu Liang Chou aka Chow Fook Leung

Kamera: Chung Yuan Chen

Střih: Chih Hung Huang

Kostýmy: Yen Hung Li

Společnost: Lo Wei Motion Picture Company

Hrají: Jackie Chan (Hsu Yin-Fung), Hsin Yi Chen, Kang Chin, Chun Cho, Han Chang Hu, Sang-ho Ju, Jeong-Nam Kim, Ki Bum Kim, Kong Kim (Chien Tse), Wang Kuk Kim, Min-Lang Li, Wnn Tai Li, Yung-kuo Li, Chou-hung Lin, Ya Ying Liu, Do-shik Ma, Ching-Hsien Mao, Nora Mia (Tang Pin-Er), Tien „Tu" Miao, Kang Peng, Ren Tieh, Wei Ho Tu, Lin Tung, Quen Wang, Chi Sang Wong, Te-Shan Wun, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávky na začátku DVD