Bontonfilm – Rychlejší

Ediční plán Bontonfilmu prodělává změny rychlé a ještě rychlejší, Hvězdná edice postupně řídne až mizí a ceny stoupají rychle a ještě rychleji. Další premiéra v klasické krabičce nese název Rychlejší a vyjít by měla v pondělí 9. května 2011 za cenu 199,- Kč. Spravedlnost je rychlá. Odplata rychlejší.

Po deseti letech ve vězení má (někdy Driver, někdy Řidič) jediný cíl. Touží dopadnout lidi zodpovědné za brutální vraždu jeho bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je konečně na svobodě se svým děsivým úkolem – vypátrat a zabít všechny, které má na svém seznamu.

 

V patách má ale dva muže, kteří udělají cokoliv, aby ho dopadli – veteránského policajta, kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladého egocentrického nájemného vraha, který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka.

 

Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní.

 

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 60: Neuvěřitelná sbírka klišé o pomstě, kde nemluvný drsňák vraždí vrahy. Akce nic moc, stačí vidět trailer.

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 94 minut

Původní název: Faster

Světová premiéra: 4. listopadu 2010 – Argentina

Režie: George Tillman Jr.

Scénář: Tony Gayton, Joe Gayton

Produkce: Joe Gayton, Tony Gayton, Liz Glotzer, Martin Shafer, Robert Teitel, Dara Weintraub

Hudba: Clint Mansell

Kamera: Michael Grady

Střih: Drik Westervelt

Kostýmy: Salvador Pérez Jr.

Společnost: TriStar Pictures / CBS Films / Castle Rock Entertainment / State Street Pictures

Natáčeno: 2632 Washington Bl., Pasadena, Kalifornie, USA / 453 S Spring St, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Pasadena, Kalifornie, USA / Santa Clarita, Kalifornie, USA

Hrají: Dwayne „The Rock" Johnson (řidič), Mauricio Lopez (vězeňská stráž), Jim Gaines (vězeň), Oliver Jackson-Cohen (zabiják), Tom Berenger (dozorce), Jan Hoag (recepční), Courtney Gains (prodejce v TV), Billy Bob Thornton (polda), Michael Irby (Vaquero), Josh Clark (uniforma), Carla Gugino (Cicero), Michael Blain-Rozgay (TV hlasatel), Mike Epps (Roy Grone), Sidney S. Liufau (Kenny), Maggie Grace (Lily), Xander Berkeley (seržant Mallory), Aaron Behr (komplic), Jeffrey Daniel Phillips (komplic), Matt Gerald (bratr řidiče), John Cirigliano (starý chlap), Jonna Walsh (mladá dívka), Kiyomi Calloway (malá holka), Moon Bloodgood (Marina), Aedin Mincks (Tommy), Michole Briana White (TV hlasatelka), Clint J. Palmer (manžel z ranče), Jennifer Carpenter (žena), Stephanie Nash (TV reportérka), Geraldine Keams (kazatelova žena), Buzz Belmondo (kazatel), Mighty Rasta (Baphomet), Ski „Cutty" Carr (chvastoun), Julia Pace Mitchell (pokladní), Jack Wallace (obsluha koupelny), Julius Tennon (doktor), Sara Arrington (zdravotní sestra), Stacey Ashmont (zdravotní sestra), Seth Burben (doktor), Annie Corley (matka), Jeffri Kent Norat (detektiv), Adewale Akinnuoye-Agbaje (evangelista), Nadja Minyon (evangelistova žena), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: