Vapet – Drak z chrámu Šaolin 2: Lehkomyslný bojovník

Vapet v pondělí 16. května 2011 pokračuje v kompletování filmografie Jackieho Chana dalším pokračováním-nepokračováním Drak z chrámu Šaolin 2: Lehkomyslný bojovník v digipacku za 99,- Kč. S předchozím filmem má společný jen tvůrčí tým, děje (ostatně i původní názvy) jsou na sobě zcela nezávislé. Sirotek, který se musí stát mistrem bojových umění, aby mohl zachránit vzácný klenot.

Jiang (Jackie Chan) sní o tom, že bude jednoho dne ovládat kung-fu. Jeho bojové umění je ale všem pro smích, a tak se rozhodne najít si prozatím alespoň slušné zaměstnání. Nastoupí jako správce domu k panu Wongovi. Práce není náročná, ale Jiang hned první noci poruší zákaz a nahlédne do záhadné komnaty. Hrozí mu smrt, proto raději vezme nohy na ramena a uteče. V lese se náhodou stane svědkem souboje dvou mužů. Oba zahynou a Jiang se začne vydávat za jednoho z nich. Nevědomky tak rozpoutá koloběh událostí, které ho dovedou k zázračnému léku, který uzdravuje mrtvé bojovníky. Stane se mistrem kung-fu a velkým hrdinou!

 Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

A tentýž film popsaný zcela jinak:

Hlavním hrdinou zábavného příběhu, který je parodií řady kung-fu filmů vznikajících v Hongkongu v průběhu sedmdesátých let, je nešťastný sirotek Jiang, který je sice přátelský dobrák, ale neustále se dostává do různých nesnází. Ve svých snech se sice po špenátovém způsobu Pepka námořníka stává nepřemožitelným bojovníkem, ve skutečnosti však žádné bojové umění neovládá, pouze to úspěšně předstírá. A to natolik dobře, že je přijat jako jeden ze strážců vzácného drahokamu nazývaného "Věčně zelený nefrit". Netrvá však dlouho a Jiang zjistí, že předstírat nestačí, a že se skutečně musí bojovému umění naučit. Situace se mu totiž poněkud vymkne z rukou, když mají strážci dopravit klenot na bezpečné místo a jsou zákeřně přepadeni bandou krvelačných loupežníků. Nešťastný Jiang, který jako jediný přežije, se začne učit bojovým uměním od starého žebráka Maa, aby mohl ukradený klenot získat od loupežníků zpět.

Hodnocení od 50 do 60 procent: Dost neuvěřitelný chaotický slepenec nejrůznějších scének, které mají být třeskutě vtipné a nejsou. První film, kde se Jackie začal překlápět na komediální stranu, kterému ale nepomáhá ani poměrně slabá akční choreografie.

Žánr: Akční / Komedie

Země původu: Hong Kong / Taiwan

Rok vzniku: 1980

Délka: 98 minut (1:37:19)

Původní název: Dian zhi gong fu gan chian chan / Half a Loaf of Kung Fu

Světová premiéra: 1. července 1980 – Hong Kong

Režie: Chi-Hwa Chen

Scénář: Jackie Chan, Ming Chi Tang

Produkce: Wei Lo, San Min Lu

Hudba: Frankie Chan

Kamera: Chin-Kui Chen

Střih: Vincent Leung

Společnost: Lo Wei Motion Picture Company

Hrají: Jackie Chan (Jiang), Chung-erh Lung (Fong), Jeong-Nam Kim, Chih-ping Chiang, Kang Kam Chin, Kang Ho, Ti Hsieh, Hang Hsu, Han Chang Hu, Kuang Kao, Sae Ok Kim, Chi-lun Li, Hai Lung Li, Min-Lang Li, Wen Tai Li, Chao-hung Lin, Kuang Yung Lin, Ju-Lung Ma, Tien Miao, Kang Peng, Dean Shek, James Tien, Yao Wang, Ma Wu, Te-shan Wu, Lieh Yang, Bang Yu, a další

 Menu DVD

Údaje o DVD:

 Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 mandarínsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: pouze upoutávky na začátku DVD