Intersonic – Barvy moci

Dalším z titulů, evidovaných v plánech InterSonicu, měl být v sobotu 21. května 2011 opět zřejmě nepošetkový, již pradávno společně s magazínem Hype vydaný film Barvy moci. Opět bez podkladů a tudíž bez bližších podrobností i ceny. Vzestup jedné dvojice, která vám jistě bude někoho připomínat. Kluzké jsou schody na cestě do prezidentského křesla… Narodil se, aby dosáhl vrcholu. Vzhledem k tomu, že se na původní termín posunul z minulého týdne Virus, kdo ví, kdy se ve skutečnosti objeví… Na pultech ve středu 1. června 2011 za 145,- Kč.

Prý se narodil, aby vládl. Má srdce na pravém místě, ale co jiné části těla?

Mladý idealistický vnuk černošského bojovníka za lidská práva Henry Burton se rozhodne spojit svou budoucnost s politikou orientovanou na lidi, konkrétně s guvernérem jižanského státu Jackem Stantonem, který se s věrným štábem po desetiletí připravoval na kampaň s cílem dobýt Bílý dům.

V boji o nominaci v řadách vlastní strany a v souboji s dalšími kandidáty hraje významnou roli Stantonova razantní, oddaná a velkorysá manželka Suzan, stranický stratég Jemmons a Libby Holdenová, která se dává do Stantonových služeb z přesvědčení o správnosti jeho programu.

 

Stanton má slabost pro požitky všeho druhu, jeho ambiciózní manželka mu ale tyto výstřelky velkoryse tolerovala a teď ho rozhodně podporuje. Spolu teď musí hasit všechny požáry, v nelítostných střetech odrážet útoky na Stantonovu minulost a zároveň odhalovat kostlivce ve skříních konkurentů. To vše, aby došli po absurdní cestě až do oválné pracovny Bílého domu, kde se kromě vládnutí dělá … však víte co!

 

Snímek zkušeného Mika Nicholse byl natočen podle stejnojmenného bestselleru z roku 1996. V tomto klíčovém románu zachytil anonymní autor (v němž byl později odhalen novinář Joe Klein) průběh první prezidentské kampaně Billa Clintona. S výjimečnou otevřeností se v knize popisují události, odhalující praktiky volební kampaně, různé politické triky v boji o moc a v neposlední řadě i soukromí protagonistů.

Na imdb.com 67 procent, csfd.cz 63: Smutná politická komedie o odvrácené tváři americké politiky. Herci dobře vybraní, jen trochu moc ukecané a dlouhé. Kniha je daleko lepší.

 Zadní strana časopisového vydání

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: USA / Velká Británie / Německo / Japonsko / Francie

Rok vzniku: 1998

Délka: 138 minut

Původní název: Primary Colors

Světová premiéra: 20. března 1998 – USA

Režie: Mike Nichols

Námět: Joe Klein aka Anonymous

Scénář: Elaine May

Produkce: Michael Haley, Michele Imperato, Jonathan D. Krane, Neil A. Machlis, Mike Nichols

Hudba: Ry Cooder

Kamera: Michael Ballhaus

Střih: Arthur Schmidt

Kostýmy: Gary Jones, Ann Roth

Společnost: Award Entertainment / British Broadcasting Corporation / Icarus Productions / Marubeni / Mutual Film Company / Tele München Fernseh Produktionsgesellschaft / Toho-Towa / UGC PH / Universal Pictures

Natáčeno: New Orleans, Louisiana, USA / New York City, New York, USA / Oak Alley Plantation – 3645 Highway 18, Vacherie, Louisiana, USA / Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Wilmington, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: John Travolta (guvernér Jack Stanton), Emma Thompson (Susan Stantonová), Billy Bob Thornton (Richard Jemmons), Kathy Bates (Libby Holdenová), Adrian Lester (Henry Burton), Maura Tierney (Daisy Greenová), Larry Hagman (guvernér Fred Picker), Diane Ladd (matka Stantonová), Paul Guilfoyle (Howard Ferguson), Rebecca Walker (March), Caroline Aaron (Lucille Kaufmanová), Tommy Hollis (tlustý Willie – William McCullison), Rob Reiner (Izzy Rosenblatt), Ben Jones (Arlen Sporken), J. C. Quinn (strýc Charlie), Allison Janney (slečna Walshová), Robert Klein (Norman Asher), Mykelti Williamson (Dewayne Smith), Jamie Denton (Mitch), Leontine Guilliard (Ruby), Monique L. Ridge (Tawana Carterová), Ned Eisenberg (Brad Lieberman), Brian Markinson (Randy Culligan), a další

Údaje o DVD neznámé – oproti původnímu obalu humus, zvuk podle něho spadl z 5.1 na 2.0 a obraz ze 16:9 na 4:3:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: trailery, rozhovory, záběry z natáčení