Pohádky 2

Měsíc se s měsícem sešel a nabídka se na pultech obměnila. A když už jsem jednou dostal ťafku, že nemám psát o věcech, o kterých nevím ani ň, tak zkusím další informaci letem světem, co všechno je možné na pultech najít.

K dostání je tak například pro děti Méďa Pusíka extra v březnovém provedení. Určeno pro děti od 3 let, s CD a omalovánkami. Za 75,– korun můžete mít audio CD Království pohádek s číslem 131 s pohádkami O Jozovi a Jankovi, Chytrost a laskavost, Z koně na koně.
Nebo na mě už několikátý den přes skleněnou výlohu jedné trafiky kouká Vymaluj si pohádku s televizní pohádkou Nevěsta pro Paddyho za cenu 89,– Kč. Podle nalezených informací se jedná o řadu omalovánek, doprovázenou vždy DVD titulem (který je zdarma :-)). Slogan zní „koukni se na pohádku a vymaluj si …“. V tomto případě mají děti malovat příběh o podzemním světě plném skřítků.
Bohužel se mi nikde nepodařilo najít, ze kdy toto číslo pochází, na netu jsou roztroušeny informace o dosavadních osmi pokračováních. První číslo z roku 2006 bylo doprovázeno večerníčkovým seriálem Pučálkovic Amina, číslo 2 seriálem Do pohádky, trojka příběhy o Oštrozokovi, číslo čtyři přineslo pokračování Pučálkovic Aminy, pětka pokračování Do pohádky, šestka další Oštrozok. Sedmička poprvé přinesla hranou pohádku, televizní příběh Jak chutná láska, osmička opět televizní hranou pohádku O Ječmínkovi. Všechny tyto jsou k sehnání na různých eshopech za podstatně snížené ceny, občas snad dokonce v Levných knihách. A protože je roh za sklem trafiky schován, tak ani nevím, jestli je Nevěsta číslem devět… Tak pokud někdo víte víc, informujte ostatní, prosím.
A abych odbočil od produkce pro děti, znáte například magazín Geo? Jeho podtitulem je „objevovat a chápat svět“. A i ten vychází s DVD přílohou. Aktuální číslo obsahuje titul Bez psa se neobejdu a stojí 149,– Kč. Již podle obalu je zřejmé, že se jedná o dokument o slepeckých psech, ale ani na oficiálním webu magazínu (www.geo-magazin.cz) žádné detaily. Na DVD se podíváte za lidmi, kteří vychovávají psy pro hendikepované lidi. Nejde jen o klasické vodící psy (mimochodem, první slepečtí psi se začali zaškolovat už po 1. světové válce), ale i o tzv. canisterapeutické – tedy léčebné. Seznámíte se s fenkami Lily a Dizzy i jejich majiteli. Také poznáte ženu, kterou její pes dovede upozornit na blížící se epileptický záchvat ještě daleko dříve, než si ona sama všimne varovných příznaků…
Poslední dnešní objev byl Mezinárodní kaprařský magazín Kapr. Za 90,– Kč včetně DVD přílohy Tomáš Blažek – Zimní lov kaprů v teplé vodě. I tento titul má své oficiální stránky (www.kapr-magazin.cz) a dokonce na nich lze najít i informace o dosud vydaných DVD.