Bontonfilm – S nasazením života

Jako další film v levnějších cenových hladinách uvádí Bontonfilm v pondělí 30. května 2011 zřejmě ve Hvězdné edici (náhled obalu chybí) S nasazením života za cenu 99,- Kč. Frank Horrigan je tvrdý, ostřílený agent tajné služby, který je po atentátu na Johna F. Kennedyho stále pronásledován pocitem viny a prohry.

Osamělý a stárnoucí agent tajné služby Frank Horrigan, sužovaný svým selháním, dostane druhou šanci. Jeho soukromý i profesionální život ochromuje pocit osobního selhání, že před lety jako člen Kennedyho ochranky nedokázal zabránit jeho smrti.

O 30 let později dostává šanci své selhání napravit. Při rutinní kontrole bytu, kde správcová objevila koláž z novinových výstřižků o vraždách amerických prezidentů, zjistí Frank, že koláž zmizela. Místo ní je na zdi jen velká fotografie Kennedyho se zakroužkovaným členem ochranky – Frankem. Večer Frankovi zavolá neznámý muž a oznámí mu, že chce zabít prezidenta. Agent požádá šéfa bezpečnosti, aby jej přidělil k prezidentově ochrance, ale brzy se ukáže, že taková služba je už nad jeho síly. Běh vedle prezidentova auta ho zcela vyčerpá.

Vrah Frankovi znovu volá, aby ho obvinil z Kennedyho smrti. Krátce poté zavraždí úřednici ve spořitelně, která si ho všimla. Frankovi se sice podaří přijít na jeho stopu, v honičce ulicemi se mu však protivník ztratí. Podle otisků na kapotě auta je atentátník identifikován jako bývalý agent CIA Mitch Leary. Tato informace je však tajná a Frank se ji nedozví. Zatímco se Frank sbližuje se svou kolegyní Lilly Rainesovou, prezident zahájí volební kampaň a Leary se připravuje k atentátu. Hned v prvním městě na prezidentově cestě ztropí Frank falešný poplach a je odvolán. S pomocí mladého kolegy Ala však pokračuje v pátrání na vlastní pěst.

Zjistí jméno svého protivníka a pochopí, že CIA už jeho totožnost dávno zná. Opět se mu podaří vraha téměř dopadnout. Téměř. Podaří se mu přesvědčit Lilly, aby ho dostala do ochranky během posledního prezidentova vystoupení v Los Angeles. Jedním z hostů slavnostní večeře pro sponzory je skutečně i vrah, ale Frank, který to tuší, způsobí další planý poplach a je z prezidentova doprovodu vyhozen…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Film je příběhem muže, který hledá vlastní vykoupení. Musí zachránit život nejvyššímu americkému představiteli, i kdyby měl obětovat svůj vlastní. Frank přitom naráží na odpor vlastních kolegů, kteří neschvalují jeho konfrontační postoj a nejsou přesvědčeni, že Leary představuje skutečnou hrozbu. Horrigan se musí vypořádat s trvalou kritikou nadřízených i zvrácenou psychologií profesionálního zabijáka, který je vpravdě strašlivým protivníkem. Leary ví o Horriganově minulosti a využívá ji k tomu, aby ho vyváděl z míry v jejich smrtelné hře kočky s myší.

Zadní strana původního vydání

Zadní strana novějšího vydání

Od 70 až blízko k 80 procentům: Oldschoolové drama, kde se dá napjatá atmosféra krájet a Malkovich je skvělý zabiják.

Žánr: Krimi / Akční / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 123 minut (2:03:38)

Původní název: In the Line of Fire

Světová premiéra: 9. července 1993 – USA

Režie: Wolfgang Petersen

Scénář: Jeff Maguire

Produkce: Jeff Apple, Gail Katz, Wolfgang Petersen, Robert J. Rosenthal, David Valdes

Hudba: Ennio Morricone

Kamera: John Bailey

Střih: Anne V. Coates

Kostýmy: Erica Edell Phillips

Společnost: Columbia Pictures Corporation / Castle Rock Entertainment

Natáčeno: Biltmore Hotel – 506 S. Grand Avenue, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Calvert Beach, Calvert County, Maryland, USA / Civic Center Park, Denver, Colorado, USA / Holly, Michigan, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Washington, District of Columbia, USA / Westin Bonaventure Hotel & Suites – 404 S. Figueroa Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Clint Eastwood (Frank Horrigan), John Malkovich (Mitch Leary), Rene Russ (Lilly Rainesová), Dylan McDermott (Al D’Andrea), Gary Cole (Bill Watts), Fred Dalton Thompson (Harry Sargent), John Mahoney (Sam Campagna), Gregory Alan Williams (Matt Wilder), Jim Curley (prezident), Sally Hughes (první dáma), Clyde Kusatsu (Jack Okura), Steve Hytner (Tony Carducci), Tobin Bell (Mendoza), Bob Schott (Jimmy Hendrickson), Juan A. Riojas (Raul), Elsa Raven (paní domácí), Arthur Senzy (medik), Patrika Darbo (Pam Magnusová), Mary Van Arsdel (Sally), Ryan Cutrona (L.A.P.D. Brass), Lawrence Lowe (technik FBI), Brian Libby (supervizor FBI), Eric Bruskotter (mladý agent), Patrick Caddell (politický mluvčí), John Heard (profesor Riger), Alan Toy (Walter Wickland), Carl Ciarfalio (agent CIA Collins), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, voice-over polsky, 2.0 maďarsky

Zvukové stopy

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, polsky, maďarsky, chorvatsky, rumunsky, slovinsky

Titulky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,20:1)

Bonus: žádný