Hollywood Classic Entertainment – Wallace a Gromit – Nesprávné kalhoty

Nevyzpytatelné jsou cesty některých vydavatelů, zatímco se mi na disku povalují obaly k titulům, které budou až za měsíc, k řadě titulů, které jdou do prodeje aktuálně, nic a nic. Stejný osud potkal druhé DVD s příběhy páníčka a jeho psa, i když k prvnímu disku Hollywood Classic Entertainment podklady poskytl. Ve středu 8. června 2011 je tedy za 79,- Kč v prodeji druhý disk příhod nepraktického milovníka sýra a jeho parťáka Wallace & Gromit – Nesprávné kalhoty.

Neuvěřitelná a bláznivá dobrodružství.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Detaily doplňuji v okamžiku, kdy jsem DVD sehnal:

Nesprávné kalhoty

Wallace a Gromit mají finanční nouzi a tak jsou nuceni přijmout podnájemníka. Z charismatického tučňáka se ale záhy vyklube zločinec, který zneužije jednoho z Wallaceových vynálezů k loupeži.

Otázka bochníku a smrti

Nové pekařství, které si otevřel Wallace s Gromitem, skvěle prosperuje, mimo jiné i proto, že záhadný vrah zabil všechny další pekaře ve městě. Gromit začíná mít obavy, jestli nejsou taky na řadě.

Vysušenkovač

Každodenním Gromitovým úkolem je zametání, bohužel Wallace mu chce pomoci. Jeho vysušenkovač zastane všechnu práci a ještě má senzor na sušenky! Na vždy ale funguje úplně správně.

Gratuloid

Slavnostní nálada před Vánoci inspiruje Wallace k dalšímu vynálezu. Jeho nový stroj na výrobu přáníček je tak dokonalý, že mu unikne zcela zásadní událost na zahradě.

Nebezpečnostní vesta

Zabezpečení domácnosti je vždycky problém a Wallace má neustále strach, kdo se skrývá v temných stínech. Jeho nový vynález by měl spolehlivě odradit všechny lupiče.

Spinkatron

Wallaceův vynález spinkatron má usnadnit usínání. Zatímco Wallace je se zařízením nadmíru spokojen, Gromit by se bez své účasti na chodu stroje obešel.

Nákup č. 13

Nákupy můžou být pěkná fuška, a proto Wallace vyrobí automatický nákupní košík. Mis na nákup největší koule eidamu je ale ohrožena. Podaří se Gromitovi zachránit drahocenný sýr?

Zadní strana

Žánr: Dobrodružný / Animovaný / Rodinný / Komedie

Země původu: Velká Británie

Délka: 72 minut (1:11:59)

Původní název: Wallace & Gromit

Režie: Nick Park

Scénář: Nick Park, Steve Ruston

Animace: Nick Park

Produkce: Rob Copeland, Peter Lord, Colin Rose, Michael Rose, Carla Shelley, David Sproxton

Hudba: Julian Nott

Kamera: Nick Park, Dave Alex Riddett

Střih: Rob Copeland

Společnost: Aardman Animations / National Film and Television School / BBC Bristol / Wallace & Gromit / BBC Children’s International

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr epizod

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Zvukové stopy

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,33:1, 1,37:1)

Bonus: žádný