Bontonfilm – Žhavé výstřely 2

Bontonfilmu v edici Cinema Club v pátek 17. června 2011 doplní dvojici komedií pokračováním Žhavé výstřely 2 za 99,- Kč. Topper Harley opět v akci, a to v pokračování mimořádně úspěšné parodie. Skutečně nejžhavější pokračování ze všech.

Zatímco v první části se tvůrci nelítostně vypořádali s filmovým hitem Top Gun, tentokrát si vzali na mušku akční filmy, především pak třetí část Ramba.

Na počátku je nezpůsobilý bývalý Topperův ex-velitel, nyní prezident USA Tug Benson, který vyšle do perského zálivu komando s úkolem zachránit americké zajatce a spáchat atentát na Saddáma Husajna. Komando je však odhaleno a zajato. Prezident chce vyslat do akce svého nejlepšího muže, Machra Harleye, ten však po rozchodu s Ramadou odešel do buddhistického kláštera a odmítne.

Teprve když je při další záchranné misi zajat Machrův bývalý nadřízený, plukovník Walters, souhlasí, že vyrazí do akce, nažhavený navíc zjištěním, že akci povede krásná Michelle. Podle Michellina plánu seskočí malé komando do džungle na padácích a setká se tu s místní spojkou. Když machr zjistí, že onou spojkou je Ramada, okamžitě pookřeje, ale jeho štěstí netrvá dlouho.

Ramada mu totiž prozradí, že je vdaná a dokonce že ten, koho mají zachránit ze spárů Saddáma, je její manžel Dexter Hayman. Přesto Machr úkol splní. Pobije všechny nepřátele a osvobodí zajatce. Prezident se ovšem domnívá, že akce selhala a postaví se do čela další výpravy. Všichni se pak sejdou v Saddámově vile, kde je vězněn Dexter. Nejprve bojuje s diktátorem Machr, a když se mu zlomí meč, zasáhne prezident a po souboji laserovými meči Saddáma zmrazí a rozbije. Rozbité kousky se však opět slijí, bohužel se promíchají s kousky Saddámova psa a Saddámopes se pustí do dalšího pronásledování uprchlíků.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Opět propastný rozdíl v hodnoceních, imdb.com 63, csfd.cz 85 procent: Těžko rozhodnout, zde lepší či horší než první díl – velmi zdařilé pokračování.

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Komedie / Akční / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 85 minut (1:24:56)

Původní název: Hot Shots! Part Deux

Světová premiéra: 21. května 1993 – USA

Kinopremiéra v ČR: 19. srpna 1993

Režie: Jim Abrahams

Scénář: Jim Abrahams, Pat Proft

Produkce: Bill Badalato, Michael McManus, Greg Norberg, Pat Proft

Hudba: Basil Poledouris

Kamera: John R. Leonetti

Střih: Malcolm Campbell

Kostýmy: Mary Malin

Společnost: Sidley Wright & Associates / Twentieth Century Fox Film Corporation

Natáčeno: Rancho Palos Verdes, Kalifornie, USA / San Joaquin River at Stockton, Kalifornie, USA / Stage 14, 20th Century Fox Studios – 10201 Pico Blvd., Century City, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Charlie Sheen (Topper Harley), Valeria Golino (Ramada Rodham Thompsonová), Lloyd Bridges (prezident Thomas ‚Tug‘ Benson), Richard Crenna (plukovník Denton Waltes), Brenda Bakke (Michelle Rodham Huddlestonová), Miguel Ferrer (velitel Arvid Harbinger), Rowan Atkinson (Dexter Hayman), Jerry Haleva (Saddam Hussein), David Wohl (Gerou), Mitch Ryan (senátor Gray Edwards), Michael Colyar (Williams), Ryan Stiles (Rabinowitz), Rosemary Johnston (Lavinia Rodham Bensonová), Ben Lemon (velitel druhého týmu), Buck McDancer (Richard Nixon), Larry Lindsey (Gerald Ford), Ed Beheler (Jimmy Carter), Daniel T. Healy (George Bush), Jay Koch (Ronald Reagan), Dian Kobayashi (paní Rodham Sotoová), Bob Vila (sám sebe), Stuart Proud Eagle Grant (Geronimo), a další

Lokalizace disku

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, maďarsky, polsky, slovinsky, rumunsky

Nastavení zvuku a titulků

Nastavení titulků - 2. část

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný