Filmexport Home Video – Život je krásný

Filmexport Home Video v pátek 17. června 2011 nabídne další pamětnickou komedii s Oldřichem Novým Život je krásný za obvyklých 99,- Kč v digipacku.

Komedie z prostředí umělecké bohémy plná převleků s Oldřichem Novým a Lídou Baarovou.

Jarmila Bendová, mladá začínající malířka, se ve vinárně seznámí s úspěšným spisovatelem Janem Heroldem. Jarmila se nachází ve finanční i umělecké krizi, neboť ztratila model pro svůj poslední obraz. Pokud obraz nedokončí, nemůže uskutečnit výstavu a splatit dluh u pana domácího.

Herold se o jejím problému dozví, a protože se do ní zamiloval, rozhodne se jí pomoci. Bere na sebe různé převleky – jako stařeček jí sedí modelem, aby mohla dokončit obraz, jako orientální věštec postraší pana domácího, aby na ní nevymáhal činži, a u svého nového nakladatele jí zařídí výstavu v prestižní výstavní síni. Dívka o jeho pomoci nemá tušení. Jak zareaguje, až se všeho dovtípí?

Nakonec jeho převleky prohlédne, a Herold domnívá, že byl ve svém usilování neúspěšný, a zdá se mu, že svou bitvu o její přízeň i srdce prohrál. Jarmila ho ale sama navštíví a dá mu najevo, že ho má také ráda.

Hodnocení těsně pod 70 procent: Sympatická nenáročná zábavná romance.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1940

Délka: 99 minut

Premiéra v kinech: 20. prosince 1940

Režie: Ladislav Brom

Asistent režie: Ivo Novák

Námět: Pavel Škampa

Scénář: Karel Steklý

Produkce: Ladislav Brom, Jan Kubíček

Hudba: Sláva Eman Nováček

Kamera: Ferdinand Pečenka

Střih: Antonín Zelenka

Zvuk: Emanuel Formánek

Architekt: Alois Mecera

Výtvarník: Ina Žáková, Dagmar Čížková, Jan Kodet

Společnost: Brom

Hrají: Oldřich Nový (spisovatel Jan Herold), Lída Baarová (malířka Jarmila Bendová), Bedřich Veverka (Heroldův sekretář Bedřich), Zita Kabátová (malířka Helena), Ladislav Pešek (sochař Vojta Polívka), Jiří Steimar (nakladatel Arnošt Hartl), Lola Skrbková (úřednice u Hartla), Václav Trégl (pan domácí), František Paul (policejní komisař), Vladimír Majer (krejčí Láska), Růžena Šlemrová (Heroldova teta Hermína), František Filipovský (sekretář nakladatele Hartla), Antonín Zacpal (sluha u věštce), Jiří Vondrovič (fotoreportér), Betty Tolarová (panská v hotelu), Vladimír Řepa (hostinský), Ladislav Brom (listonoš), Miloslav Svoboda (číšník v kavárně), Zdeněk Martínek (host v ateliéru), Jiří Eliáš (klavírista), Jan Bureš (klavírista), Jindřich Láznička (číšník)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: fotografie, biografie a filmografie, soudobá dokumentace, vzpomínání Zity Kabátové