Filmag válka – Komando Leopard

Novinka Filmagu měl v úterý 21. května 2011 za 99,- Kč v ediční řadě Válka film nabízet tentokrát něco jiného, než obvyklou epopej ze 2. světové války. Hrstka statečných proti krutému diktátorovi ve filmu Komando Leopard s Lewisem Collinsem a Klausem Kinskim. Na pulty dorazilo až ve středu 22. června 2011.

Krutý diktátor sužuje jednu z jihoamerických zemí již několik let. Korupce, brutalita a znásilňování jsou zde na denním pořádku. Naštěstí se najde několik odvážných jedinců, kteří začnou organizovat odpor. Do čela se přitom staví legendární vůdce „El Leopardo"…

Jistá část lidstva vždycky bude toužit po svobodném životě a spravedlnosti. A jiná zase po moci, která jim umožní život v tom největším luxusu. Ti první pak ve jménu svého přesvědčení bojují s těmi druhými, druzí se zase snaží ve jménu majetku a moci držet „pod pokličkou" ty první. O podobném boji vypráví i fiktivní příběh jedné jihoamerické země. Role generála Silveiry, velitele vojenských sil, se výborně zhostil Klaus Kinski.

 

Kinski hrál ve kdejaké kravině, ale polovina Profesionálů (Bodie) asi neměla zrovna do čeho píchnout, na imdb.com 48 procent. I když – na csfd.cz bez popisu a bez komentářů procent 80… Kýčovitě klišovité nadšenecké béčko, u kterého překvapuje velmi dobrá kamera a širokoúhlý formát. Velké výbuchy, velkolepé akce, spousta střílení a standardně hloupý scénář.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Válečný

Země původu: Itálie / SRN / Švýcarsko

Rok vzniku: 1985

Délka: 100 minut

Původní název: Kommando Leopard

Světová premiéra: 24. října 1985 – SRN

Režie: Antonio Margheriti aka Anthony M. Dawson

Scénář: Roy Nelson, Giacomo Furia

Produkce: Erwin C. Dietrich

Hudba: Goran Kuzminac

Kamera: Peter Baumgartner

Střih: Marie-Luise Buschke, Alberto Moriani

Kostýmy: Gesina Seldte

Společnost: Ascot Film / Prestige Film

Natáčeno: Maracaibo, Estado Zulia, Venezuela / Pagsanjan, Laguna, Luzon, Filipíny

Hrají: Lewis Collins (Carrasco), Klaus Kinski (Silveira), Cristina Donadio (Maria), Manfred Lehmann (padre Julio), John Steiner (Smithy), Hans Leutenegger (kapitán), Thomas Danneberg (José), Francis Derosa (Hidalgo), Alan C. Walker (Emiliano), Julio Rodrigo (Pablito), Rene Abadeza (Hector), Subas Herrero (Homoza), Juliet Gusman, Brand Navarro (Jaime), Darion Pontonutti (padre), Tom Romano (Joaquim), Marvin Samson (doktor), Tom Van Patten (Pepe), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky + německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: