Vaříme s MF DNES – DVD Jamie Oliver 2

 

Deník Mladá Fronta DNES v pondělí 23. dubna 2007 pokračuje v sérii šesti DVD, které obsahují vybrané díly ze série Oliver´s Twist pod názvem Vaříme s MF Dnes 2, a které představují kulinářské umění Jamieho Olivera. Cena druhého disku je opět 38,- Kč

 

 

 

Jamie Oliver je jedna z největších celebrit v oblasti vaření vůbec. Jeho recepty ho proslavily po celém světě. 

 

Jamie Oliver, nejpopulárnější britský kuchař, známý z televizní obrazovky jako "Šéfkuchař bez čepice". Ve svých pořadech ukazuje, že vaření je skvělá zábava. Sám o sobě říká: "Jsem takový mlsoun, který rád vymýšlí chutné věci a zkouší zajímavé recepty z ingrediencí, které má každý z nás doma." A tomu odpovídá i jeho heslo:" Vychutnej si jídlo dvakrát – jednou očima, poté na jazyku."

 

Slaný koláč – Ohnivá vepřová žebírka a další recepty

 

OBSAH DVD:

 

1. Tygr 

Jamieho babička známá jako "tygřice" se chystá se svými kamarádkami na den do Londýna. Po celodenním prohlížení památek jim Jamie nabízí občerstvení a přichystá jim u sebe odpolední čaj.

 

2. Zkouška kapely 

Jamie byl léta bubeníkem kapely "Scarlet Division". Práce ho ale v současné době zaměstnává natolik, že už nemá čas si s kapelou zahrát. Konečně se mu podařilo vyhradit si večer pro setkání všech přátel na pověstné jam session. A také na dobré jídlo.

 

3. Seriál 

Jamieho kamarád Steve Hartley je herec a momentálně hraje v populárním policejním dramatu "The Bill". Steve a další dva herci Trudie a George zbožňují chilli, a tak je Jamie pozve k sobě na pěkně pálivé jídlo.